Els immigrants que arribin al Regne Unit a partir de 2021 hauran d'acreditar un nivell suficient d'anglès i tindran preferència per obtenir un visat d'entrada aquells que arribin amb una oferta de treball o acadèmica, segons els plans del govern britànic divulgats aquest dimecres. L'executiu ha detallat que la nova llei d'immigració que espera aprovar en els propers mesos no inclourà una opció per donar permisos a treballadors "poc qualificats" ni una "ruta" d'entrada al país "per a ocupació temporal".

La nova legislació es desenvoluparà al Llibre blanc. "Necessitem canviar el focus de la nostra economia perquè deixi d'assentar-se sobre la mà d'obra barata d'Europa i concentrar-nos, en canvi, a invertir en tecnologia i automoció. Els empleats hauran d'adaptar-se", detalla el text. A més, indica que els europeus que ja estan al Regne Unit, que tenen dret a quedar-se després del Brexit, "atorgaran a les empreses la flexibilitat necessària per complir les necessitats del mercat laboral".

Segons el projecte governamental, els europeus i els immigrants de la resta del món que vulguin viure en el Regne Unit seran tractats amb el mateix nivell. El document destaca que la "màxima prioritat" del sistema serà donar entrada "a aquelles persones més qualificades i amb més talent", com científics, enginyers i acadèmics.

En vigor l'1 de gener de 2021

Les ofertes de treball per a immigrants que vulguin obtenir un visat per entrar al país hauran de garantir un salari per sobre de les 25.600 lliures (30.800 euros) anuals, una reducció respecte a les 30.000 lliures (36.000 euros) que s'ofereixen ara als estrangers no comunitaris.

Els canvis entraran en vigor l'1 de gener de 2021, una vegada hagi conclòs el període de transició del Brexit, en el qual el Regne Unit continua mantenint la lliure circulació de persones per a ciutadans de la Unió Europea.

Segons la ministra d'Interior, Priti Patel, "l'adequat és que la gent parli anglès abans de venir al nostre país" i que "tinguin una ruta patrocinada, ja sigui a través d'una ocupació o bé d'una institució acadèmica." Patel ha avançat que tindran un sistema global que no discriminarà entre els ciutadans europeus i no europeus, i significarà bàsicament que els millors i els més brillants podran venir al Regne Unit i portar aquí el seu talent, que reconeixerem amb un sistema de punts".

Londres inspirarà el seu model migratori en el d'Austràlia, en el que els aspirants han de superar un llindar determinat de punts que s'atorgaran en funció de criteris com el nivell d'anglès, comptar|explicar amb una oferta de treball i altres factors que s'adaptaran en funció de les necessitats del mercat laboral. En el cas del Regne Unit, els immigrants hauran de superar els 70 punts per poder sol·licitar un visat d'entrada al país.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat