La rectora de la Universitat Europea de les Canàries, Cristiana Oliveria, es marca com a objectiu per als propers anys continuar amb l'adaptació del mètode educatiu a les necessitats del mercat laboral. Així ho va exposar en la tercera edició dels Desayunos Atlánticos de 'Atlántico Hoy' l'any que aquesta universitat compleix la seva primera dècada a les Illes, liderant la innovació educativa de les Canàries, amb un pla d'estudis enfocat en la digitalització i a oferir una formació que promogui l'ocupabilitat dels seus alumnes.

La idea de Cristiana Oliveria és "pensar en l'ara però també en el futur". Per això, el mètode educatiu de la Universitat Europea fomenta "un treball que s'adapta a les necessitats del mercat laboral". Oliveria va explicar que des de la Universitat ja treballen als sectors que estan en ple desenvolupament a l'Arxipèlag, "com l'economia blava, el big data o la sanitat, perquè en un futur, es pugui donar la resposta que el mercat necessitarà".

La Universitat Europea de les Canàries compleix aquest 2022 una dècada prestant el seu servei a l'Arxipèlag. Més de 2.000 estudiants reben formació actualment a les diferents seus de la Universitat a Tenerife. Després de deu anys al mercat educatiu canari, l'objectiu dels propers deu anys és igualar la Universitat Europea de Madrid, segons va destacar la rectora.

La seva arribada a les Illes va suposar ser la primera universitat privada a les Canàries, obligant a l'arxipèlag a entendre de diferents maneres al mercat educatiu, encara que Oliveira defensa que són dos models que poden coexistir. Des de fa dos anys, aquesta Universitat ocupa el primer lloc com la millor de les Canàries en el rànquing del BBVA.

"Les necessitats de les empreses que hi ha ara assentades a les Canàries i l'estudi dels sectors que estan en desenvolupament es tradueix en una de les grans banderes de la Universitat: l'ocupabilitat, que supera el 90%", tal com va dir Oliveira. "S'hi suma la necessitat de donar suport a les empreses i a la formació contínua dels seus empleats com a mètode constant per respondre als canvis del mercat laboral".

Oliveira va assumir el càrrec de rectora de la Universitat Europea de les Canàries quan tan sols portava uns mesos a les Illes. Va arribar des de Portugal el 2015 amb el repte de ser vicerectora i, segons comenta, la seva adaptació a l'arxipèlag no va ser difícil per totes les similituds culturals amb el país lusità.