El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va participar directament en l'operació de les amenaces i pressions de la policia espanyola als propietaris de la Banca Privada d'Andorra que va acabar delatant la Família Pujol, segons el diari Público

Segons el diari digital, el president va enviar a Andorra el seu cap de gabinet, Jorge Moragas, i el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz. Els va fer l'encàrrec d'aconseguir que els propietaris de BPA lliuressin al Ministeri d'Interior els extractes dels comptes bancaris de l'expresident de la Generalitat. Cosa que representava saltar-se la llei d'Andorra.

L'operació va començar a l'estiu del 2014, desprès de la confessió de Jordi Pujol, i es rubricar al gener del 2015 amb la visita de Mariano Rajoy a Andorra. 15 dies després d'Audiencia Nacional citava a declarar l'expresident de Catalunya. 

Els germans Cierco van declarar fa 12 dies que van ser víctimes de pressions i amenaces per delatar Pujol. Van explicar que dos policies els havien coaccionat per lliurar els extractes dels comptes bancaris dels Pujol on es veien els moviments dels diners i el creixement de la fortuna familiar, que tenia com a origen la deixa de l'avi Florenci. Els policies van amenaçar els Cierco amb enfonsar els seus negocis si no accedien a lliurar la documentació. 

L'advocat de la família Pujol a Andorra presentarà una querella contra els dos policies. També està estudiant, segons va avançar El Nacional, l'advocat de la família a Barcelona, Cristobal Martell, una denuncia que faria anul·lar totes les proves contra els Pujol i deixaria l'Audiència Nacional sense cas.