Deu persones han mort després dels desbordaments de torrents a la comarca de Llevant de Mallorca, on s'han registrat fins a més de 230 litres de pluja per metre quadrat. Segons l'executiu insular, ara només queda una persona desapareguda, un nen. Una de les víctimes mortals, trobada aquest matí pels equips de rescat, segueix sense identificar. Els cadàvers han estat trobats en els municipis de s'Illot, Artà i Sant Llorenç des Cardassar, la localitat més afectada per les pluges torrencials.

L'exalcalde d'Artà Rafael Gili, de 71 anys, de l'extinta Unió Mallorquina, va morir ofegat en aquesta localitat, de la qual va ser regidor en dos períodes, entre 2004 i 2005 i en la legislatura 2007-2011. Entre les víctimes mortals figuren també dos britànics -les identitats de moment es desconeixen- que viatjaven ahir a la nit en un taxi quan el fort corrent d'aigua provocat pel desbordament d'un riu va atrapar el vehicle a la localitat de Sant Llorenç. El conductor del taxi és un dels desapareguts.

En aquests moments els equips de rescat continuen buscant a almenys dues persones desaparegudes a la comarca del Llevant de Mallorca i a la localitat de Sant Llorenç, ha informat la Guàrdia Civil, que assegura que hi ha més d'un centenar de persones desplaçades dels seus domicilis i reallotjades. Prop de 400 professionals de diferents serveis d'emergències busquen els desapareguts, inclosos efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME). Tres persones que es donaven per desaparegudes s'havien refugiat en una estació de tren.

Felip VI ha telefonat a la presidenta de Balears, Francina Armengol, per expressar el seu pesar, i el president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat la zona.

Mallorca poliesportiu pluja EFE

A les 8.30 hores d'avui s'ha celebrat una reunió del grup assessor del pla autonòmic d'inundacions, Inumbal, a la seu del 112 a Palma per coordinar les feines que es duen a terme a la comarca de Llevant.

Sant Llorenç des Cardassar pluges Efe

Segons l'última informació del Consell de Mallorca, nou carreteres de la zona est de l'illa de Mallorca romanen tancades a causa dels desbordaments de torrents i les inundacions. El Servei d'Emergències del 112 demana a tots els veïns que romanguin a les seves cases i que cap alumne no vagi a classe a les escoles els municipis de Sant Llorenç, la Colònia de Sant Pere, Artà i Son Servera.