El president, Carles Puigdemont, no amaga la irritació davant l'intent de remenar els atemptats terroristes i el procés independentista. "Em va molestar enormement quan es va voler mesclar una cosa amb l'altre, perquè no tenen res a veure", ha retret durant una entrevista a La Sexta aquest vespre.

"Lamento que molts col·legues periodistes no hagin entès així que la nostra absoluta prioritat és atendre les víctimes, perseguir criminals, ajudar a la policia, desarticular aquest comando i veure exactament les arrels de tanta maldat per poder intervenir", ha explicat Puigdemont en ser interrogat sobre els efectes que l'atemptat tindrà en el procés.

Puigdemont ha explicat que quan se li ha plantejat aquesta qüestió ha assegurat que l'atemptat no obligarà a canviar la política de seguretat, perquè ha funcionat correctament. "Jo m'he referit a això i crec que, per respecte a les víctimes, només hem de parlar d'això", ha reblat.

La relació amb la CIA és del CNI

Al llarg de l’entrevista, Puigdemont ha evitat dir si s’havia sentit prou acompanyat pel govern de l’Estat però, en relació a la polèmica sobre si els Mossos havien estat advertits de la possibilitat d’un atac terrorista a la Rambla, ha deixat clar que “els Mossos no tenen cap relació amb la CIA, la té el CNI”.