El govern espanyol ha prorrogat fins al 30 de juny els criteris per a l'aplicació de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen, per raons d'ordre públic i salut pública, malgrat l'acabament de l'estat d'alarma.

En línia amb les recomanacions de la Comissió Europea que estableixen un procés gradual per a l'aixecament de les restriccions, que consta d'un tram inicial, fins al 30 de juny, el Ministeri de l'Interior ha dictat una Ordre, publicada avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), per estendre la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de països de la UE fins al 30 de juny.

Els únics nacionals de tercers països de la Unió Europa que podran viatjar a Espanya són els residents que es dirigeixin al seu lloc de residència, els titulars d'un visat de llarga durada expedit per un país membre al qual es dirigeixin i els treballadors transfronterers.

A més, estan autoritzats a desplaçar-se els professionals sanitaris o de la cura de majors que tornin de realitzar la seva tasca, el personal dedicat al transport de mercaderies, el personal militar, diplomàtic o consular, membres d'organitzacions humanitàries, i aquelles persones que acreditin causes de força major o situació de necessitat o l'entrada de les quals es permeti per motius humanitaris, i persones que viatgin per motius familiars imperatius degudament acreditats.

Així, es permetrà entrar a Espanya, entre altres, a les persones registrades com a residents que es dirigeixin directament al seu lloc de residència en un altre estat membre, Schengen o Andorra, o al cònjuge de ciutadà espanyol o parella amb la qual mantingui una unió anàloga la conjugal inscrita en un registre públic, i aquells ascendents i descendents que visquin al seu càrrec, sempre que viatgin amb o per reunir-se amb aquest.

Tot l'anterior no serà d'aplicació a la frontera terrestre amb Andorra ni en el punt de control de persones amb el territori de Gibraltar.

D'altra banda, l'Ordre publicada aquest dilluns en el BOE també estableix que es manté el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l'entrada i la sortida d'Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat