Fèlix Millet va entrar a Brians 1 amb ambulància, i un cop dins la zona d'accessos, va entrar a les dependències caminant. Tal com també ho va fer del TSJC d'on va sortir a quarts de sis de la tarda direcció a la presó. "Millet pot caminar", diuen a El Nacional fonts penitenciàries. Des de dins la presó, altres fonts del centre també expliquen que Millet va entrar caminant fins al mòdul on hi ha la infermeria i on ha passat la primera nit juntament amb Jordi Montull.

De fet, Fèlix Millet ha fet servir sempre la cadira de rodes per anar al judici i en les visites setmanals al jutge, però és sabut que per casa es mou amb més o menys normalitat.

Millet es va quedar al TSJC i la seva cadira de rodes va marxar a casa. Si li fa falta cadira a la presó, en farà servir una del centre, on no s'esperava pas entrar.

En una conversa informal amb El Nacional, ahir mentre feia temps a saber la decisió del jutge, tot esmorzant, explicava que esperava no haver d'entrar a la presó. Dues hores més tard li comunicaven a la sala de vistes que hi hauria d'entrar immediatament. Millet va esmorzar amb la seva dona Marta Vallès i el seu equip d'advocats. Montull no es va deixar veure fora del TSJC. En el mateix bar, el "Mesón Castellanos", on Millet i Montull hi anaven a dinar durant el judici de l'hotel del Palau, ahir també hi havia Gemma Montull. Però la filla de la mà dreta de Millet no va compartir taula amb l'expresident del Palau de la Música. Gemma Montull, que estava dins la sala quan se li va comunicar al seu pare que havia d'entrar a la presó, sí que es va acomiadar de Millet amb un petó a la galta.

Ara Millet i Montull només rebran les visites dels familiars els caps de setmana, com la resta de presos. I fins que no hi hagi sentència ferma, o sigui fins que el Tribunal Suprem no resolgui els recursos, no podran demanar cap permís ni el règim obert que els permetria passar el dia a casa. De moment, són presos preventius.

La primera nit a la presó 

Millet i Montull són a la infermeria, en cel·les individuals. Seguiran aquí fins que se'ls destini al mòdul on hi ha els majors de 70 anys. A Can Brians no hi ha un mòdul geriàtric, però sí que els presos grans conviuen junts.

A Catalunya hi ha 78 presos majors de 70 anys. 76 homes i 2 dones. Millet i Montull tenen 82 i 75 anys, respectivament.

Mentrestant, a la infermeria se'ls farà una valoració del seu estat, tant pel que fa a la salut com en altres qüestions i serà un equip multidisciplinari, amb el facultatiu del centre però també altres especialistes com psicòlegs o juristes, que valoraran el seu estat, la seva situació processal i la seva situació personal per decidir com han d'estar dins la presó i estudiar quin és l'espai més idoni.

La valoració, que pot durar alguns dies, és un procediment que segueix qualsevol intern quan arriba a presó; les mateixes fonts han recalcat que no es tracta de cap tracte de favor sinó que qui ingressa amb problemes de salut també passa els primers dies a la infermeria.

Millet i Montull van ingressar a Brians 1 dilluns a la tarda, després que ho dictaminés així l'Audiència de Barcelona, com a mesura cautelar mentre no hi hagi sentència ferma del Tribunal Suprem. L'Audiència de Barcelona els ha condemnat a nou anys i vuit mesos i set anys i mig de presó, respectivament.