La jutgessa Montserrat Comas, que ha jutjat el cas de l'espoli del Palau de la Música, on mai s'ha demanat presó provisional per a cap dels processats, ara ja condemnats, ha accedit a la petició de la Fiscalia que Fèlix Millet i Jordi Montull entrin a la presó mentre no es resolguin els recursos que han presentat contra la sentència que els envia a tots a la presó.

Millet i Montull, que han entrat a les 14 hores al TSJC per sentir la resolució de la jutgessa, sortiran directament en furgó policial cap a la presó de can Brians. Un espai conegut ja: hi van estar 15 dies pel procés de l'hotel del Palau de la Música pel qual van quedar absolts, finalment.

En un moment en què els condemnats pel cas Nóos fa un any que continuen en llibertat esperant la resolució dels recursos de la seva condemna, i quan el Suprem manté en presó provisional el vicepresident del Govern, el conseller d'Interior i els Jordis, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya envia a la presó els principals caps del cas de corrupció més gran de Catalunya fins al moment.

La decisió l'han comunicat individualment a cada processat els lletrats del tribunal.

El tribunal, doncs, ha acceptat la petició de Fiscalia que era d'entrada immediata a la presó mentre no es resolguin els recursos que han presentat, per un temps de 4 anys i mig, la meitat de la condemna. I és que no hi ha termini perquè el Tribunal Suprem resolgui els recursos que han presentat.

Segons la jutgessa, "el Tribunal entén que la continuació en situació de llibertat de l'ara penat, propiciaria i vindria acompanyada d'una alta probabilitat de risc de fuga, que faria certament dificultós, si no inabastable, la realització de la justícia penal que passa per fer efectiu el compliment de les penes imposades per al cas que aquestes es confirmin". Argumenta que té béns fora del país i que les seves filles viuen a l'estranger, i nega l'arrelament que ha defensat el seu advocat durant la vista.

I sobre la salut de Millet, el tribunal es mostra implacable, i diu que això ni dificulta fugir ni estar a la presó. I es basa en l'informe forense que va determinar que tant Millet com Montull estaven en condicions d'assistir a totes les sessions del judici. Sobre el fill amb minusvalidesa psíquica, la resolució judicial diu que no depèn de les cures de Fèlix Millet.

Millet s'ha quedat al TSJC sense la cadira de rodes i els han donat dinar, perquè a l'hora que ha sortit la resolució, l'horari de dinar a la presó —Brians 1— ja ha passat.

cadira rodes Millet - Europa Press

Per tancar Jordi Montull a la presó, el tribunal al·lega que no té prou arrelament i perquè hauria pogut "haver ocultat les altes quantitats que es va apropiar durant la comissió dels fets, de manera que no podem descartar que l'encausat disposi d'aquests diners a l'estranger o en comptes a nom de tercers i que no hagin pogut ser localitzats, quantitats que facilitarien la seva fugida".

Libertat per a Gemma Montull i Osàcar

Per a Gemma Montull, el tribunal ha decidit no dictar la presó immediata, sinó que li manté les mesures que tenia fins ara i no li torna el passaport impedint d'aquesta manera que pugui sortir de l'Estat. També haurà de presentar-se als jutjats un cop al mes. 

Daniel Osàcar també continuarà en llibertat fins que la sentència no sigui ferma. El tribunal ha resolt mantenir la seva situació de llibertat amb la retirada de passaport, la prohibició de sortir del país i l’obligació de personació davant l’autoritat judicial un cop al mes.

Tots han argumentat que no hi ha risc de fugida i que l'edat dels condemnats —a excepció de Gemma Montull—- i l'estat de salut garanteixen que cap d'ells desaparegui abans no hi hagi resolució ferma.

Fèlix Millet i Jordi Montull van ser condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó, i a 7 anys i 6 mesos, respectivament. A més, tots dos han de fer front a unes multes que conjuntament superen els 7 milions d'euros. A més, han de tornar 23 milions que es van quedar il·lícitament.

Per la seva banda, CDC ha de pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6,67 milions d'euros. El seu extresorer Daniel Osàcar va ser condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó i a una multa de 3.796.555 euros. Pel que fa a Gemma Montull, la seva condemna puja a 4 anys i 6 mesos de presó i una multa de 2.663.955 euros.