El Govern rebaixarà un 40% el preu dels màsters en els pròxims dies per aplicar-ho ja el curs que ve 2021-2022. Així ho ha anunciat la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha subratllat que ja ho ha aprovat el Consell Interuniversitari i que això suposarà una rebaixa d'uns 9,3 milions d'euros, que assumirà la Conselleria. 

"Estic molt contenta de poder anunciar que la setmana passada, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, del qual formen part els rectors, els consells socials, l'alumnat i els sindicats, ja es va aprovar, i per tant els pròxims dies aprovarem al govern una rebaixa d'un 40% dels preus dels màsters", ha destacat.

Segons ha detallat, aquesta rebaixa dels màsters de "caràcter general" implica que valdran igual que els graus d'experimentalitat C.

D'aquesta manera, ha detallat que és "una primera equiparació" dels màsters amb els graus i ha insistit en el fet que l'objectiu és que ningú no es quedi enrere. 

Quan valdrà el crèdit del màster

Segons ha donat a conèixer la Conselleria més tard en un comunicat, el preu del crèdit de màster més habitual serà de 27,67 euros per a totes les universitats públiques catalanes. 

En el cas dels màsters que "habiliten per a l'exercici d'activitats regulades" el crèdit que ara era de 28,82 euros, valdrà també 27,67 euros. La reducció serà d'un 4%.

Això vol dir que un màster estàndard de 60 crèdits costarà 1.660 euros. Si es disposa d'una beca Equitat baixa a 1.245 en tram 1 i 1.328 en tram 2.

Quan valdrà el grau?

Pel que fa als estudis de grau, el preu del crèdit seran 17,69 euros pels de coeficient A, 25,04 euros pels de coeficient B i 27,67 euros els de coeficient C –en aquest sentit, la majoria són enginyeries–.

Amb aquesta rebaixa, la matrícula d'un grau de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros, en funció del grau. 

 

 

Imatge principal: una classe d'una universitat / Unsplash