El jutge Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha acordat presó provisional sense fiança per El Mostafa B.B., detingut aquest dimecres a Mataró, per un presumpte delicte d'integració en organització terrorista. El jutge ha pactat la presó provisional sense fiança a l'existir indicis que va realitzar tasques d'adoctrinament com "agent actiu" a Mataró, Barcelona i Tarragona.

La interlocutòria de presó, dictada després de la compareixença del detingut davant del jutge, destaca que l'investigat havia estat captat per una cèl·lula terrorista salafista que operava entre les ciutats de Tànger i Salé, al Marroc. Així és com es va convertir en un "agent actiu de radicalització.

La tasca del detingut, segons el jutge, "la realitzava en una perruqueria que regentava i en domicilis privats". És així com va captar i adoctrinar a l'altre investigat d'aquesta causa, Omar K., i va mantenir contacte amb individus integrats en d'altres cèl·lules terroristes amb la finalitat d'enviar més mujahidins a combatre a Síria.

 

Entre els indicis contra ell, figuren les dades d'una comissió rogatòria a Marroc on un membre de la cèl·lula terrorista l'implica seguiments i vigilàncies a la perruqueria, observacions telefòniques, activitats a les xarxes socials i conversacions per WhatsApp amb un combatent a la zona entre Síria i l'Iraq. També hi figura la declaració de l'altre investigat, que ratifica l'adoctrinament i captació per part de El Mostafa B.B., qui va nèixer a Tetuan, Marroc, i té 46 anys.