Les cues per passar els filtres del control de seguretat de l'aeroport del Prat han estat de gairebé una hora aquest dissabte a la matinada. Segons dades facilitades per Aena, hi ha hagut cues de fins a 47 minuts quan eren gairebé les 4.30 hores, tot i que aquest dissabte no hi ha vaga convocada oficialment.

L'espera s'ha anat reduint a mesura que ha avançat el matí. Al voltant de les 6.00 hores, les cues han estat de trenta minuts, com a màxim, i des de les 10.00 hores a totes dues terminals hi ha una espera de 20 minuts com a màxim. Per a aquest dissabte, al Prat hi ha programats 484 vols de sortida, amb un total de 90.134 seients ofertats.

Aquest és el vintè dia de cues inusuals a l'aeroport del Prat per superar el control de seguretat, provocades per la vaga parcial dels treballadors d'Eulen, que han convocat també una aturada indefinida a partir del 14 d'agost i presumptament han obstaculitzat el ritme de les cues de passatgers per reclamar diferents millores laborals –centrades en més personal i un plus salarial. 

Fins avui, els treballadors i la direcció de l'empresa no han arribat a cap acord, malgrat la mediació de la Generalitat, que aquesta setmana va posar sobre la taula una proposta de resolució per acabar amb el conflicte laboral. A grans trets, l'oferiment de la Generalitat recull un increment de personal en els filtres de seguretat i un reforç de plantilla en temporada estival, així com un plus salarial de 200 euros de mitjana en 12 pagues.

Davant aquesta oferta, els empleats es van reunir dimecres i van dur a votació quatre propostes de millores econòmiques, tres de les quals no estaven previstes a l'acord amb la Generalitat. La situació va enervar el Govern, que han exigit als treballadors que convoquin una nova assemblea on només es debati la proposta del Departament de Treball. 

El comitè de vaga ha convocat la plantilla a una nova assemblea aquest diumenge, en la qual es preveu que únicament es debati l'oferiment plantejat per la Generalitat. Si els treballadors voten a favor d'aquesta opció, es desconvocaria la vaga indefinida prevista a partir de dilluns. Si la rebutgen i tira endavant la vaga, l'Estat espanyol ja té en marxa un reforç de la Guàrdia Civil i ja ha demanat els informes jurídics necessaris per dictar el més aviat possible un laude de compliment obligatori que resolgui el conflicte laboral.