La policia espanyola ha confiscat 331 quilos d'heroïna de gran puresa, la majoria dels quals, 263, es trobaven amagats en un carregament de ciment que va arribar al Port de Barcelona a l'interior de nou contenidors. Es tracta de la confiscació més gran d'aquesta droga que s'ha fet a l'Estat espanyol en una sola intervenció. La quantitat d'heroïna hauria tingut una sortida al mercat de 10 milions de dosis per un valor de 120 milions d'euros.

En roda de premsa a Barcelona, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, acompanyat del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha destacat la importància d'aquesta operació i ha felicitat la labor dels agents de la policia espanyola, que van trobar la droga amagada entre 7.800 sacs de ciment en pols en nou contenidors al Port de Barcelona.

En l'operació, que continua oberta, la Policia Nacional ha detingut quatre dels suposats narcotraficants que havien importat la droga, del tipus 'brown sugar', procedent de l'Afganistan, que va arribar al Port de Barcelona en contenidors que havien sortit de Turquia.