Algunes ciutats són notícia a Nadal per tenir l’arbre més alt, i altres tenen altres raons, com ha estat el cas de Tordesillas, una localitat de Valladolid que no arriba als 9.000 habitants, i que ha estat protagonista als mitjans de comunicació pel seu enlluernat nadalenc. L’Ajuntament d’aquest municipi ha canviat els llums nadalencs després que alguns veïns denunciessin que “a les fades de l’Avinguda Valladolid se'ls nota el mugró”. L’alcalde del consistori Miguel Ángel Oliveira, del Partit Popular, nega que el motiu de la retirada i el canvi de llums tingui res a veure amb el suposat contingut sexual que denuncien els veïns. "No ho hem canviat perquè fos una figura més o menys eròtica, ho hem fet simplement perquè no eren de Nadal", s’ha excusat l'alcalde.

Una fada aparentment nua

Alguns veïns de Tordesillas, segons el Norte de Castilla, es van adonar que al tram de llums instal·lat entre l'avinguda Valladolid i la plaça de Foraño es veien 10 arcs que lluïen fades i papallones, “considerades per alguns com a eròtiques”, explica. En aquestes es veuen tres imatges, dues papallones i entre aquestes una fada que aparentment està nua, i que “són més pròpies de les fires del setembre que de Nadal”, segons l’alcalde del PP.

Els llums es van inaugurar el passat 5 de desembre, i Oliveira ha reconegut que “hi ha hagut una petita polèmica entre els veïns”, però nega que el motiu del canvi de llums que va ordenar siguin les suposades queixes dels veïns. “A l'Ajuntament aquestes queixes no ens han arribat, si bé és cert que de seguida vam demanar a l’empresa que les canviessin perquè no era el que havíem encarregat”. Segons l’alcalde, “com que no els donava temps a fer-ho abans de la inauguració vam quedar que els substituïssin immediatament després”. En ser una empresa “de fora”, el canvi no es va poder fer fins al dilluns 11 de desembre, quan es van substituir les polèmiques fades i les papallones per una il·luminació amb motius de pins i unes estrelles de Nadal. Però “no ho hem canviat perquè fos una figura més o menys eròtica, simplement perquè no eren de Nadal”, insisteix l'alcalde, que ha justificat que “l’empresa tenia moltes instal·lacions i es van quedar sense llums nadalencs, i per això ens van enviar aquests que s'assemblen als que solem sol·licitar per a les festes".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!