S'esperen ruixats a partir d'aquest migdia al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i prelitoral del país amb temperatures similars a les de dilluns. El cel estarà serè o poc ennuvolat en general, si bé fins a mig matí hi haurà núvols baixos al litoral i prelitoral central i sud que localment deixaran el cel mig o molt ennuvolat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A partir d'aleshores, creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat, sobretot al Pirineu i Prepirineu, i al llarg de la tarda afectaran a zones properes. Independentment, a partir del migdia arribaran bandes de núvols per ponent que deixaran el cel mig ennuvolat, localment molt ennuvolat al terç oest.

Fins a primeres hores del matí no es descarten alguns ruixats febles i minsos a punts del litoral central i sud i seran possibles al final del dia.

Les pluges

A partir de migdia s'esperen ruixats al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i a punts del prelitoral febles i moderats —localment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa. Al terç oest és possible que hi hagin ruixats febles a partir de mitja tarda. Deixaran acumulacions de precipitació minses o poc abundants. Amb tot, és possible que a l'interior algun xàfec sigui d'intensitat forta i deixi acumulacions abundants de precipitació.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa aquest dimarts. El termòmetre es mourà entre els 14 i 19 ºC al Pirineu i entre els 20 i 25 ºC a la resta, localment més altes al litoral central i sud i a les Terres de l'Ebre. La màxima serà lleugerament més baixa, si bé el descens serà localment moderat, entre els 28 i 33 ºC al Pirineu i litoral i entre els 31 i 36 ºC a la resta.

Vent fluix

La visibilitat serà bona en general, tot i que localment hi haurà algunes boirines matinals a fondalades de l'interior.

Fins a mig matí i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable. La resta de la jornada s'imposarà el component sud entre fluix i moderat amb algun cop fort al litoral nord durant la tarda.