Els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç són d'una pluja de meteors provocada pel rastre de pols i roques que deixa el cometa Swift-Tuttle al seu pas. Cada any a mitjans d'agost es produeix aquest fenomen i, tot i que en condicions òptimes es poden veure fins a 100 meteors per hora, cal tenir en compte les condicions meteorològiques i l'estat de la lluna. 

Aquest any, serà entre els dies 10 i 12 d'agost quan serà més fàcil poder gaudir de la pluja d'estels, tot i que també es pot provar sort uns dies abans o després. També caldrà estar atents, però, a l'estat de la lluna. 

El fet que aquest any les llàgrimes de Sant Llorenç coincideixin amb la lluna en quart minvant farà que sigui més complicat veure els perseids i precisament per aquest motiu també canvia la millor hora per mirar cap al cel. Si normalment es recomana observar els estels cap a les tres o quatre de la matinada, enguany caldrà fer-ho abans que surti la lluna.

En tot cas, és imprescindible allunyar-se dels grans nuclis urbans per fugir de la contaminació lumínica i poder observar amb claredat els estels.

José Manuel Garayoa
Opinió A la recerca dels planetes vermells José Manuel Garayoa
CUP Albiol Anna Gabriel, Mireia Vehí, Benet Salellas; Eulalia Reguant - Sergi Alcàzar
REFERÈNDUM Albiol titlla la CUP de "feixistes" El Nacional