La platja de gossos de Llevant, a la zona del Fòrum, ja és apunt. Avui ha entrat en funcionament però ho ha fet un mes i mig més tard del previst. S'havia anunciat que estaria en marxa coincidint amb l'inici de la temporada de bany, que va ser el 26 de maig, però no ha estat enllestida fins aquest matí.

Durant tot aquest temps diversos cartells han informat del retard en l'obertura de les instal·lacions per una qüestió administrativa: "Fins a l'aprovació definitiva del decret d'animals domèstics a les platges de la ciutat de Barcelona, actualment en fase d'exposició pública, no s'habilitarà l'àrea", explicaven. El mateix panell recordava que el bany amb animals estava prohibit fins l'habilitació de l'espai però eren molts els propietaris de gossos que passaven per alt la recomanació. 

L'àrea per a gossos de la platja de Llevant té 1.250 metres quadrats, amb mobiliari i serveis adaptats, i una capacitat per a 100 gossos identificats amb microxip. L'espai disposa d’abeurador adaptat per a gossos grans i petits, dutxa per als animals, urinaris urbandog ecològics, que permeten reciclar l’orina, i papereres. Per a les persones, hi ha dutxes i un banc perquè puguin descansar. Un servei d’informadors controla els accessos i reparteix bosses de recollida d’excrements.

platja gossos llevant Ajuntament de Barcelona

Els abeuradors per a gossos a la platja de Llevant/Ajuntament de Barcelona

La nova platja de gossos no agrada a tothom. L'entitat animalista Espai Gos Barcelona lamenta que no és una platja per a gossos, "és un pipicà en una zona de platja". Denuncien que "com sempre ens volen tancats".

156 gossos al dia

Aquest és el tercer any que s'obre la platja de gossos de Llevant després de l'èxit de l'any passat. El 2017 la van utilitzar 18.268 gossos, 156 de mitjana per dia, i no s’hi va detectar cap incident destacat. El 2016, la van visitar uns 13.000 gossos, si bé és cert que va estar oberta menys dies.

Platja de gossos de Llevant Ajuntament de Barcelona

La platja per a gossos de Llevant té 1.250 metres quadrats/Ajuntament de Barcelona

En comparació amb el 2016, el nombre total de gossos que van gaudir de l’àrea habilitada va augmentar en 5.000 usuaris, però el percentatge diari va disminuir, si bé s’ha de tenir en compte que l’any 2016 l’àrea va romandre oberta menys dies.

El 79% dels usuaris procedien de la ciutat de Barcelona, dotze punts més que l’any anterior.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat