L'expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha celebrat la compra de Twitter per part del magnat Elon Musk. "Estic molt content que Twitter estigui ara en bones mans i que ja no estigui dirigit per llunàtics i maníacs d'esquerra radical que realment odien el nostre país", ha afirmat a la seva pròpia xarxa social anomenada The Truth Social. Concretament, l'home més ric del món, Elon Musk, ha adquirit la xarxa social de l'ocellet per 44.000 milions de dòlars.  Val a dir que Trump no ha informat sobre si tornaria o no a Twitter després de l'adquisició de Musk. I és que Twitter li va tancar el compte després de l'assalt al Capitoli del 6 de gener de 2021.

Així doncs, el mateix Elon Musk ha confirmat a la seva pàgina oficial de Twitter que "l'ocell ha estat alliberat". I és que, des del començament del procés de compra de Twitter, s'ha mostrat obertament contrari a la suspensió de comptes com la que es va fer a Trump després de l'assalt al Capitoli. Davant aquest escenari, la Unió Europea ha volgut deixar clar Musk que a Europa no ho tindrà tan fàcil per fer tot el que vulgui. El comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, ha respost Musk al seu missatge a Twitter, tot aprofitant el seu joc de paraules amb l'ocell. Li ha advertit que “a Europa l'ocell volarà segons les nostres normes”.

Musk compra Twitter enmig d'un gran enrenou

Val a dir que l'adquisició de Twitter per part del propietari de SpaceX i Tesla ha estat envoltada de polèmica en tot moment. I és que Musk, inicialment, va mostrar interès en la compra de Twitter, però després es va fer marxa enrere, tot argumentant que part dels 230 milions d'usuaris de la xarxa eren falsos. Finalment, ha decidit apoderar-se de la xarxa social, però ho ha fet sota l'amenaça dels ja expropietaris de l'empresa de dur-lo als tribunals.

En aquest context, una de les primeres decisions que ha pres Musk ha estat acomiadar els principals executius de l'empresa. En aquest sentit, ha transcendit a l'esfera pública que Elon Musk podria estar preparant una reducció de la plantilla.

Twitter formarà un consell de moderació de continguts

 

Twitter formarà un consell de moderació de continguts "amb punts de vista molt diversos" en la nova etapa que encara Twitter després que el multimilionari Elon Musk l'hagi adquirit. El mateix Musk ha anunciat la creació del consell mitjançant una piulada i ha advertit que no hi haurà decisions "importants" sobre contingut o sobre restabliment de comptes "abans de la convocatòria d'aquest consell".