L'Ajuntament de Sabadell està treballant per identificar el focus d'origen d'una plaga de rates que està afectant el centre de la ciutat. Segons ha informat aquest dilluns en un comunicat, aquest novembre ha rebut diverses notificacions sobre la presència de rosegadors a les places del Doctor Robert i Sant Roc, i als seus voltants.

El consistori ha apuntat que podrien procedir dels "solars propers a la zona, on es remouen grans quantitats de terra", per la qual cosa s'han reforçat els punts de control i a més s'ha fet una inspecció dels arbres de les dues places, que ha donat resultat negatiu. S'han instal·lat també punts d'atracció amb metzina que no han tingut modificacions.

Per aquesta raó, l'Ajuntament ha descartat que les rates procedeixin del clavegueram i espera que en uns dies aquestes eines permetin conèixer la quantitat de rosegadors que hi ha. L'administració local ha recordat que fa accions "de forma sistemàtica" per controlar i evitar la proliferació d'aquests animals, així com d'insectes en els espais de la via pública.