El tenor espanyol Plácido Domingo no actuarà al programa musical previ dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, segons ha informat avui el comitè organitzador.

D'acord amb un comunicat oficial, la decisió de retirar-se de l'acte va ser adoptada pel mateix artista. En la nota s'inclouen paraules del tenor, en les quals s'excusa de participar en l'actuació musical "per la complexitat del projecte".

El comitè organitzador de Tòquio 2020 ja havia informat l'agost passat que estava seguint de prop l'evolució de les acusacions d'assetjament sexual que van ser llançades setmanes abans contra Plácido Domingo.

Tòquio 2020 havia anunciat l'abril passat que Diumenge compartiria escenari amb l'actor Ebizo Ichikawa XI, una de les figures més rellevants del teatre kabuki, en una actuació per inaugurar un programa cultural dels Jocs, batejat com a Festival NIPPON Tòquio 2020.

Arran de les acusacions llançades contra el tenor, el vicedirector general de Tòquio 2020, Masaaki Komiya, va dir el 28 d'agost que el comitè organitzador estava "fent tot el possible per recopilar informació" sobre aquest tema, però va evitar més comentaris.

Avui, el comitè organitzador ha assenyalat que, després de "mútues consultes" amb l'artista, el tenor es retirava del festival NIPPON.

"Després d'una meditada consideració, he pres la decisió de no participar en l'esdeveniment Kabuki-Opera a causa de la complexitat del projecte", afirma Plácido Domingo en el missatge que reprodueix el comitè organitzador dels Jocs Olímpics.

L'artista agrega que considera aquest acte com "una meravellosa iniciativa cultural" perquè es tracta d'una fusió "de dues tradicions teatrals destinada a unir les dues cultures en un mateix escenari, en perfecta harmonia amb l'esperit olímpic."

"Segueixo agraït al Comitè Organitzador de Tòquio dels Jocs Olímpics i Paralímpics i a l'equip creatiu de kabuki per la invitació a participar en aquest meravellós esdeveniment", afegeix.

En el seu missatge, Plácido Domingo agrega que espera tenir "una nova oportunitat en un futur proper".

Una vintena de dones han acusat d'assetjament sexual Plácido Domingo per fets ocorreguts als anys 80.

Arran d'aquestes acusacions, el passat 2 d'octubre Diumenge va anunciar la seva dimissió com a director general de l'Òpera de Los Angeles per l'"atmosfera" creada entorn de la seva figura, que li impedia d'exercir aquestes funcions adequadament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat