Els pistatxos poden millorar el rendiment laboral, ja que produeix la major resposta en ones gamma, que són crucials per augmentar el processament cognitiu, la retenció d'informació, l'aprenentatge i la percepció, segons un estudi de la Universitat Loma Linda de Califòrnia.

La doctora de Girona i experta en nutrició Magda Casas, que va publicar l'any passat un llibre sobre els beneficis d'aquest fruit sec, titulat 'Pistatxos. 49 idees per descobrir-los i sentir-se bé', ha opinat sobre l'informe i ha subratllat a més que aquesta ingesta permet "controlar el pes". L'estudi, que ha aparegut amb motiu del Dia Mundial del Pistatxo, que se celebrarà el pròxim 26 de febrer, exposa que el consum d'aquest aliment entre hores afavoreix el funcionament del cervell i els nivells de concentració a la feina. El posicionament de Magda Casas respon també al fet que els resultats s'han qualificat d'extrapolables a Europa i a Llatinoamèrica.

Per arribar a aquestes conclusions, la Universitat Loma Linda ha realitzat una mostra de mil empleats d'oficines que tenien en comú la ingesta d'un aperitiu de pistatxo dues vegades o més per setmana a mig matí. Els participants es van comprometre a saltar-se l'esmorzar per consumir un total de 42 grams de pistatxos entre les 9:00 i les 11:00 hores. El 92 per cent de les persones incloses a la mostra van afirmar que aquesta ingesta els va ajudar a millorar la seva concentració a la feina "en certa manera o en gran mesura".

L'informe demostra que menjar fruita seca de forma regular millora les freqüències de les ones cerebrals associades a la cognició, l'aprenentatge, la memòria, el record i altres funcions clau. Durant la investigació, es va comparar el comportament de múltiples fruita seca i es va confirmar que els pistatxos eren els que obtenien la més gran resposta en ones gamma. Els analitzats es van sotmetre a electroencefalogrames per mesurar la força d'aquests senyals i, segons el principal responsable de l'estudi, Lee Berk, es demostra "que la fruita seca és tan beneficiosa per al cervell com per a la resta del cos".