PIMEC (Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya) ha informat que un 54% de les pimes del territori català han aturat la seva activitat durant tota la jornada d'aquest dimarts 3 d'octubre, arribant a xifres del 85% en alguns sectors, com el turisme o el comerç. Un 31% de les empreses han fet aturades puntuals, facilitant als treballadors la possibilitat d'assistir a les diverses concentracions i mobilitzacions convocades durant l'aturada general. La resta d’empreses, un 15%, han mantingut la seva activitat.

D'altra banda, fent referència a la ‘Taula per la democràcia’, un organisme format per més de quaranta entitats i organitzacions del país, entre les quals hi és PIMEC, va convocar les aturades d'aquest dimarts com a mostra de rebuig i condemna a la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat espanyol per impedir les votacions a Catalunya durant la jornada de l’1 d’octubre. PIMEC també fa referència a que la jornada d'avui no es tracta d’una vaga general, tenint en compte que és un problema polític amb afectació social, i no pas un problema entre empresa i treballador.

PIMEC ha informat que no farà cap tipus de comunicat que no tingui relació amb la convocatòria d'aturades com a mostra de protesta i condemna pels fets de l’1 d’octubre. Això ha provocat que les dades d'atur del mes de setembre no s'enviin.