L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre de l'interior d'Itàlia, Matteo Salvini, s'han embolicat en una picabaralla a Twitter aquest cap de setmana en què ell li ha dit "bonista" i ella l'ha acusat de racisme i falta d'humanitat.

En un tuit, Colau ha demanat a la Unió Europea (UE) que obligui Salvini a complir la llei: "Salvar vides no només és un deure moral, sinó també legal", ha defensat.

En resposta al comentari, Salvini l'ha anomenat "alcaldessa bonista de Barcelona", i li ha demanat que obri el port de la seva ciutat, ja que es tracta d'una embarcació i una ONG espanyoles.

Salvini també ha dit que en 15 dies –aquest diumenge sumen 17– d'espera, el vaixell de l'Open Arms podria haver fet dues vegades el trajecte d'anada i tornada a Barcelona.

Colau ha rebatut que "Barcelona sempre ha obert el port per salvar vides", i li ha retret que el que ell anomena bonisme són la llei, el dret, la democràcia i els drets humans.

Ha defensat que la seva petició a la UE és el contrari de bonisme: "Si Europa consent el seu racisme i la seva absència d'humanitat, ens farà naufragar tots".

"Jo no em rendeixo"

El dia 17 de l'Open Arms esperant port per desembarcar, Salvini els ha retret en un tuit aquest diumenge que no hagin navegat fins a un port espanyol.

Ha acusat a l'ONG de tenir "falsos malalts i falsos menors" entre els migrants, i ha afirmat que ho fan per atacar i provocar-lo a ell i a Itàlia.

També ha assegurat que l'ONG té els migrants com a ostatges: "No em feu por, em feu pena. Jo no em rendeixo".