El periodista Pere Mas ha fet dos tuits aquest matí on explicava el que ha qualificat com a "tracte inhumà" a una embarassada de nacionalitat anglesa al control de la Terminal T2C de l'aeroport del Prat. La dona ha acabat plorant pels nervis com a conseqüència de l'excés de zel dels controladors d'Eulen.

El Nacional ha contactat amb Pere Mas per tenir més informació sobre com s'han desenvolupat els fets. Segons ha explicat el periodista, tot ha començat quan la senyora ha passat pel detector. Primer li han fet treure les sabates i retrocedir, i tornar a passar per la màquina detectora. El marit en tot moment l'ha seguit per fer-li companyia, ja que la dona no volia separar-se de la seva parella i semblava que estava angoixada. Un cop ja havien passat els dos junts, han cridat el marit i li han dit que dins la cubeta hi tenia la maleta amb l'iPad, i que per normativa qualsevol dispositiu electrònic ha d'anar a part. Per aquest motiu, l'han fet tornar enrere i s'ha hagut de separar de la seva dona.

Seguidament, també hi ha hagut un problema amb la maleta de la dona, ja que li han preguntat en repetides ocasions si hi portava algun dispositiu electrònic, i ella ho ha negat. Finalment, però, els controladors hi han trobat una planxa de cabells i li han dit que l'havia de treure de la maleta, tornar a passar pel control i fer un altre cop tota la volta. Ha estat en aquest moment que ella ha explicat que estava embarassada, però la controladora d'Eulen que l'atenia li ha fet un gest com dient "i a mi què?". 

Mentrestant, el marit ha anat fent voltes amunt i avall i, fins que no ha aparegut, Pere Mas explica que s'ha quedat ell acompanyant la dona, que de mica en mica s'ha recuperat dels plors. Finalment, ha aparegut el marit amb el seu equipatge. I d'aquesta manera ha acabat una escena desagradable a l'aeroport del Prat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat