El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha rebut aquest dimarts a La Moncloa les jugadores de la selecció espanyola femenina després de guanyar el Mundial. En aquesta trobada, Sánchez ha anunciat que el govern espanyol els atorgarà la medalla d'or de la Reial orde al Mèrit Esportiu. La decisió s'aprovarà al Consell de Ministres que se celebra aquest dimarts. 

"Vull agrair-vos de cor el que heu fet, com ho heu fet i com ens heu fet gaudir. L'orgull per l'èxit, l'admiració per com heu jugat per aconseguir aquesta Copa del Món i l'etern agraïment del conjunt de la societat espanyola, que ha gaudit, que ha vibrat, amb cadascun dels partits que heu jugat", ha felicitat Sánchez a les jugadores.

Reconeixement a la selecció espanyola

Sánchez ha saludat una per una totes les futbolistes i cos tècnic de l'equip, a les quals ha reconegut la gesta històrica que han aconseguit en aquest Mundial a Austràlia i Nova Zelanda. Ha destacat "el cor que heu posat per jugar contra grans seleccions". A més, ha posat el valor que han aconseguit "una cosa molt important, que les nenes vegin en el futbol un lloc en el qual poder desenvolupar-se. Sou referents i això per a un esportista és un tremend orgull". 

"El 2010 vam dir 'som campions del món', i ara el 2023 diem, amb molt d'orgull, 'som campiones del món'. I aquest és un èxit que lògicament us pertany com a generació", ha afirmat el president del govern espanyol en funcions. Tanmateix, durant la seva intervenció també ha recordat les predecessores "que han treballat de manera a vegades molt anònima per al conjunt de la societat espanyola i que es veuen reflectides en aquest èxit". A més, Sánchez s'ha mostrat convençut que aquesta primera i històrica estrella "no serà la culminació d'un procés". "Serà l'inici de moltes bones coses que passaran per al futbol femení i per a l'esport femení al nostre país. En definitiva, el futbol femení i l'esport femení tenen un futur brillant", ha augurat. 

Salutació freda amb Rubiales

El president de la RFEF, Luis Rubiales, protagonista de la polèmica durant les darreres hores després de fer-li un petó a Jennifer Hermoso durant la celebració de la victòria, també ha format part de l'expedició. La salutació entre Sánchez i Rubiales ha estat bastant freda, limitant-se a donar-se la mà, on Rubiales gairebé ni ha mirat el líder del PSOE. 

Rubiales, que tampoc va assistir ahir a la festa de la Selecció davant 20.000 aficionats, ha estat en un segon pla durant tota la trobada entre la selecció de futbol i Sánchez.