La selecció espanyola femenina de futbol s'ha fet aquest dilluns un merescut bany de masses a Madrid, en la celebració del Mundial aconseguit a Austràlia, en derrotar Anglaterra a la gran final. Més de 20.000 persones han acudit a la zona habilitada per a la celebració, Puente del Rey, a prop del riu Manzanares, on artistes com Camela, Vico o Juan Magán han amenitzat l'espera, mentre l'expedició de l'equip de Jorge Vilda recorria els carrers de Madrid en un autocar descapotable.

Després de la rua pel centre de Madrid, les jugadores han arribat a la mitjanit a l'escenari habilitat per a l'ocasió, per celebrar el campionat del món amb l'afició. Les jugadores han anat sortint a l'escenari, una a una i amb el Coti x Coti de The Tyets, per ser ovacionades. Un dels moments més emotius ha estat la sortida a l'escenari d'Olga Carmona, l'autora del gol de la victòria, i que després del partit va ser informada que el seu pare havia mort abans de l'inici del partit. "El dia d'avui és molt especial, encara que també té una cosa complicada per a mi. Va ser el millor moment de la meva vida i després es va convertir en el pitjor. Estic molt emocionada de poder brindar-vos aquesta alegria", ha afirmat Olga Carmona, visiblement emocionada.

Selecció espanyola femenina celebració mundial EFE
La selecció espanyola, a l'autocar descapotable de la celebració / Foto: EFE

Vilda recorda les absents i Alèxia declina parlar

Ha estat el clàssic moment dels parlaments. "Estàvem desitjant estar aquí celebrant la Copa amb tots vosaltres. Gràcies per tot el vostre suport i la vostra energia, ha afirmat Ivana Andrés, capitana de l'equip. "Sense la vostra energia això seria impossible. Això també és vostre. Vam dir que us anàvem a treure al carrer, estem celebrant, ho hem aconseguit. Vull recordar totes les jugadores que ens han ajudat a classificar-nos i que no hi han pogut ser. Sense totes aquestes estrelles no podríem haver estat campions del món", ha afegit Jorge Vilda.

Alèxia Putellas, per la seva part, ha declinat l'oferiment a agafar el micròfon, demostrant que el títol no ho curarà tot, ja que l'enfrontament de part del vestidor amb Vilda continua vigent.

De 0 a 100 en 8 anys

La consecució del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda certifica l'impressionant creixement del futbol femení a Espanya, que en només 8 anys ha passat de debutar en un Mundial de futbol, en el del Canadà 2015, en el qual l'equip va quedar últim de grup, amb un sol punt, a ser la millor selecció del planeta. La millora ja es va veure en el 2019, a França, campionat en el qual Espanya va caure en vuitens de final contra els Estats Units, l'equip que s'acabaria emportant el títol.

L'èxit de la selecció espanyola coincideix amb el de l'equip femení del Barça, el nucli dur del qual nodreix precisament l'equip de Jorge Vilda. Les blaugrana han guanyat dues de les últimes 3 edicions de la Champions League, a la qual cosa han afegit 4 Lligues consecutives. Alèxia Putellas ha alçat 2 Pilotes d'Or i, si no es produeix una enorme sorpresa, la pròxima és ser designada millor jugadora del Món serà Aitana Bonmatí, líder del Barça i de la selecció espanyola.