La candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté ha demanat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que rellevi la regidora Gala Pin com a màxima responsable del districte de Ciutat Vella davant la seva "incompetència". Munté insta Colau a "modificar el cartipàs municipal" per rellevar la regidora Gala Pin i "nomenar" un nou responsable que "s'impliqui en el restabliment de la convivència i la seguretat ciutadana".

En una proposició que ha entrat avui al registre i que es presentarà en la propera comissió de presidència, drets de la ciutadania, participació i seguretat, també s'insta a l'Ajuntament a reunir-se periòdicament i "al més alt nivell" amb les entitats veïnals de la Barceloneta. Així mateix demana que s'apliquin amb celeritat els plans de seguretat i civisme previstos al districte.

Munté ha denunciat la manca d'interès i lideratge de l'equip de Colau davant dels problemes de Ciutat Vella i, especialment, de la Barceloneta: "Vam advertir fa temps que el districte se'ls en anava de les mans. Primer va ser el Raval i ara la Barceloneta". En aquest sentit la líder del PDeCAT a Barcelona ha recordat que la seva formació va demanar un pla específic per aquest estiu que Colau va rebutjar: "A la Barceloneta és estiu tot l'any, ens va dir", ha remarcat Munté. 

També ha posat èmfasi en el pla de xoc per a Ciutat Vella que es va acordar amb el grup municipal Demòcrata. "No s'ha aplicat amb la contundència ni la celeritat que requeria", ha senyalat. 

El PDeCAT buscarà ara els suports de la resta de partits polítics per aconseguir forçar el relleu de Gala Pin al capdavant de Ciutat Vella. 

Neus Munté ha donat ple suport a la manifestació veïnal prevista per aquest dissabte a la tarda amb el lema "Barcelona no funciona".