Els estudiants catalans que van examinar-se de les proves d'accés a la Universitat ja poden consultar les seves notes. El Departament de Recerca i Universitats ha comunicat aquesta tarda que les notes ja estan disponibles a la pàgina web. Amb tot, també han avisat que arran de l'alt nombre d'entrades a la web es poden produir problemes per accedir-hi. Els resultats es poden consultar en aquest enllaç. Les notes oficials, però, no es publicaran fins la setmana vinent, el 25 de juny.

Aquest any, 39.775 estudiants s'han matriculat a les proves d'accés a la universitat (PAU) que van tenir lloc els dies 8, 9, 10 i 11 de juny. La xifra, però, suposa una lleugera caiguda en els inscrits respecte a l'any passat, quan es va assolir un rècord d'alumnes matriculats, en aconseguir 39.904 inscripcions.

El termini de preinscripció universitària es tancarà l'1 de juliol i l'assignació de places es donarà a conèixer el 13 de juliol. De moment, estudiants poden consultar les notes de tall d'accés a la universitat del 2020.

Exàmens amb polèmica

 

L'inici de les proves es va veure marcat per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no prioritzar el català en els exàmens, que es va prendre amb menys d'un dia d'antelació abans de començar els exàmens. El tribunal va imposar una mesura cautelar que obligava a la Generalitat a no repartir directament els exàmens en la llengua pròpia de Catalunya, sinó en oferir les tres opcions (català, castellà i aranès) a tots els estudiants.

Amb tot, la consellera Geis va manifestar que el seu departament no estava disposat a alterar el funcionament de les PAU amb menys de 24h de marge i va defensar que l'alumnat sempre ha tingut capacitat d'elecció. "Les PAU no es toquen, el català no es toca i tampoc el respecte a tot l'alumnat. El dret a l'elecció d'en quina llengua es vol fer l'examen ja s'estava garantint en els darrers anys", va dir.  Després de la celebració de les proves, Geis va destacar que s'havien desenvolupat  “amb tota la normalitat desitjable”, malgrat el context de pandèmia.

 

Imatge principal, PAU a les Terres de l'Ebre 2020 / ACN