Els passatgers que volen aquest dilluns a Hong Kong des de l'Aeroport de Barcelona-El Prat esperen que les protestes a l'Aeroport Internacional de Hong Kong amb milers de manifestants no els afectin a la seva arribada, han explicat Europa Press.

Tan sols hi ha un vol directe entre l'Aeroport de Barcelona i l'Aeroport Internacional de Hong Kong: està operat per Cathay Pacific i surt a les 13.20 hores dels dilluns, dimecres, divendres i diumenges.

Aquest vol directe arriba a Hong Kong a les 07.20 del matí de l'endemà, per la qual cosa els usuaris creuen que les protestes i el tancament de l'aeroport s'hauran resolt a la seva arribada, sobretot, aquells que han de fer escala, com en Carlos, que viatja amb la seva família a Seül (Corea del Sud).

Denisse i la seva parella viuen a Hong Kong i confien que quan arribin ja no hi hagi protestes, i una família hongkonguesa també ho esperen, malgrat que una de les seves filles està "espantada" del que es trobarà quan aterrin.

Cathay Pacific ha començat a resituar aquest dilluns alguns usuaris –no és el cas d'en Carlos– que no havien de passar obligatòriament per Hong Kong per arribar a la seva destinació final a altres aerolínies, com Lufthansa, Qatar Airways i Corean Air, han indicat treballadors de l'empresa a Europa Press.

Han explicat que els passatgers els han començat a preguntar què estava passant a l'aeroport poc després que obrissin els taulells de facturació a les 10.20 hores, quan les notícies sobre la prohibició per sortir i aterrar s'han començat a publicar als mitjans i han rebut alertes als seus mòbils.

La d'aquest dilluns és la quarta jornada de protestes consecutives a l'aeroport de Hong Kong, principal escenari d'una mobilització en contra del Govern hongkonguès i que reclama la retirada definitiva d'una llei que autoritzaria l'extradició de sospitosos a la Xina continental.

"El govern no escolta els ciutadans"

James, un dels passatgers del vol, ha defensat que dona suport a les protestes que s'estan desenvolupant a Hong Kong i ha criticat que "el Govern no està escoltant els ciutadans" i que, si no canvia la seva actitud, les mobilitzacions aniran a més, ha afirmat en declaracions Europa Press.

Aquest passatger, que és de Hong Kong però viu a Londres, ha subratllat que la llei que volen aprovar les autoritats hongkongueses els permetria "fer el que volguessin" contra persones que pensen diferent o tenen un determinat nivell socioeconòmic, així, han apostat per retirar-la.

Protestes

L'autoritat aeroportuària de Hong Kong ha anunciat aquest dilluns la suspensió de tots els vols per la presència a la terminal de milers de manifestants, que han traslladat a un dels aeròdroms més transitats de la regió les protestes que des de fa dos mesos assetgen el Govern de Carrie Lam.

La mesura estaria motivada pels incidents registrats a les instal·lacions, on els passatgers han tingut problemes per facturar o per passar els controls de seguretat, i només es permetrà la sortida dels vols que hagin completat el procés de facturació i l'aterratge dels quals ja estiguin de camí.

Vaga de seguretat

Els usuaris de Cathay Pacific també han estat previsors i han arribat amb hores d'antelació per la vaga convocada pels treballadors dels filtres de seguretat d'El Prat, com ho fan la majoria de passatgers que volen aquests dies des de Barcelona.

El vol a Hong Kong surt al migdia però molts d'ells ja estaven a l'aeroport a les 08.00 hores, malgrat que els taulells per a facturen no obren fins a les 10.20 hores, han explicat treballadors de l'aerolínia.