Els pares de la Nadia, que estan sent investigats per una presumpta estafa en la recaptació de fons per a tractaments de la malaltia que pateix la menor, es troben "escandalitzats, ofesos i molestos" per les informacions difoses sobre la troballa de fotografies de contingut sexual de la menor en un pendrive propietat del seu progenitor. Així ho ha explicat l'advocat Alberto Martín, que exerceix la defensa del matrimoni format per Fernando Blanco i Margarita Grau.

"Ens hem vist sorpresos (per les fotos)", ha reconegut Martín en declaracions a COPI, qui ha assegurat haver tingut coneixement de la notícia a través dels mitjans de comunicació. "No hem vist ni els arxius ni les fotografies", ha indicat el lletrat que es personarà aquest dijous al jutjat per poder accedir a aquestes.

L'advocat ha assegurat que els progenitors de la Nadia neguen que existeixin aquestes fotos. "Diuen que és fals, inconcebible i insisteixen que la nena és per ells tota la seva vida, que no han fet res que la perjudiqui, molt menys en l'àmbit sexual i afirmen que les úniques fotos que existeixen s'han fet en l'àmbit personal", ha afegit Martín.

Complicació evident

Martín s'ha preguntat, així mateix, els motius pels quals s'ha fet pública ara l'existència de les esmentades fotografies i encara que ha declinat valorar quin rumb prendria la defensa si es confirmessin les informacions, ha admès que, en cas de ser així, "seria una complicació evident".

El magistrat de la Seu d'Urgell que investiga els pares de la menor Nadia ha trobat indicis de delictes de provocació i explotació sexual en el pare, que és a presó provisional per aquest cas.

Ho ha acabat pels arxius que li han lliurat aquest dimarts els Mossos d'Esquadra, i ha citat a declarar els dos pares aquest divendres, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

A declarar

Ha autoritzat el registre de 13 pendrives, 7 targetes de memòria, 3 discos durs i altres terminals informàtics i ha acordat citar a declarar els dos investigats divendres 13 de gener, Margarita Grau a les 10.00 i Fernando Blanco –en presó provisional– a les 11.00.

La Unitat Territorial d'Investigació del Pirineu Occidental de la policia catalana ha lliurat al jutge arxius, el contingut dels quals pot ser constitutiu de "delictes d'elaboració i tinença de pornografia infantil, així com d'exhibicionisme i provocació sexual", segons el comunicat.

El jutge considera que la troballa no és una simple sospita, sinó "la constància i evidència de clars indicis objectivats de participació de la persona investigada (el pare) en la comissió dels referits delictes de provocació sexual i explotació sexual".