Els Mossos d'Esquadra han confirmat que els dos cadàvers trobats aquest dimarts al pantà de Susqueda corresponen als dos joves desapareguts fa un mes quan anaven a practicar caiac, ha informat la policia catalana en el seu compte de Twitter.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que Paula M.P., de 21 anys i veïna de Cabrils, i Marc H.L., de 23, d'Arenys de Munt, van ser víctimes d'un crim, i finalment així s'ha confirmat a través de l'anàlisi de les empremtes.

Van ser trobats nus, i amb signes evidents de violència, i segons va explicar l'inspector Jordi Doménech des del lloc, van aparèixer un mes després de la seva desaparició pel procés de descomposició dels cossos —que fa que s'omplin de gas— facilitant que sortissin a la superfície, a més que havia baixat el cabal del pantà.

El titular del Jutjat 2 de Santa Coloma de Farners ha assumit la instrucció del cas, que va ordenar els aixecaments dels cadàvers, que van acabar a les 20 hores de dimarts, i ha decretat el secret de les actuacions.

L'avís de la troballa es va donar a les 12.45 hores d'aquest dimarts després que la unitat subaquàtica observés els dos cadàvers a la superfície, ella flotant i ell a la vora del pantà.

Des del 26 d'agost, la policia catalana estava buscant dos joves que van anar a practicar caiac aquell cap de setmana i dels quals la seva família no tenia notícia des del dia 24.

El pantà ha estat rastrejat des d'aleshores en diverses ocasions pels bussejadors dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Civil, i en les últimes setmanes, els Mossos mantenien un dispositiu que buscava tant en l'aigua com a la zona per terra.

L'1 de setembre un gos va detectar un rastre dels dos joves, però des d'aleshores no havia transcendit cap altra troballa de rellevància.

El dilluns 28 d'agost s'havia localitzat l'Opel Zafira en què viatjava la parella amb tota la seva documentació, estris i diversos escrits, així com el caiac desinflat, on hi havia diverses pedres, el diumenge 27.

Els joves van ser vistos per les seves famílies per última vegada el dijous 24 d'agost, i l'última imatge que es té d'ells és una captura d'un caixer automàtic de la Cellera de Ter (Girona) que va ser difosa per Mossos en el seu Twitter.