Els pantans del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen Barcelona i l'àrea metropolitana i Girona i els seus voltants, es mantenen per sota del 40%, segons l'últim informe de l'estat dels embassaments de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Concretament, se situen al 39%, una xifra una mica inferior a la de la setmana passada, quan assolien el 39,21%. En data d'aquest dimarts, els embassaments disposen de 238,73 hectòmetres cúbics d'aigua. Els embassaments del conjunt de les conques internes catalanes se situen al 36,79%, sis punts més que l'any passat. Com a guia, val a dir que, en situació de normalitat hídrica, 7.500.000 persones consumeixen 1 hm³ al dia.

Els embassaments de Susqueda, Sau i la Baells, els que tenen més aigua

L'embassament de Susqueda, a Osor, és el que té més aigua amb 85,14 hectòmetres cúbics. Malgrat que encara està lluny d'assolir la seva capacitat total —es troba al 36,54%—, conté 15 hectòmetres cúbics més que fa un any. En segona posició hi ha el pantà de Sau, a Vilanova de Sau, que conté 67,76 hectòmetres cúbics el dia d'avui, també uns 16 hectòmetres cúbics més que ara fa un any. Aquest embassament es troba al 41% de la seva capacitat. La Baells, a Cerc, ocupa la tercera posició al rànquing amb 55,24 hectòmetres cúbics d'aigua a la seva reserva. De la mateixa manera, millora notablement l'estat de l'embassament a principis de juliol del 2023, quan no arribava als 41 hectòmetres cúbics. L'embassament està a la meitat de la seva capacitat, una xifra millorable, però que dona marge de cara a l'estiu. Per altra banda, la Llosa del Cavall, a Navès, té només 22,33 hectòmetres cúbics, un 27,92% de la seva capacitat, i el pantà de Sant Ponç, a Clariana de Cardener, 8,26 hectòmetres cúbics, el 33,88% de la seva capacitat total.

El pantà de Foix, el més ple tenint en compte la seva capacitat

El pantà de Foix, a Castellet i la Gornall, és l'embassament de les conques internes amb capacitat superior a 2 hectòmetres cúbics més ple, tenint en compte la capacitat total d'aigua que pot contenir. Les dades de l'ACA, actualitzades aquest dimarts, assenyalen que la presa compta amb 2,52 hectòmetres cúbics i que està al 67,43% de la seva capacitat, 10 punts més que fa un any.

Siurana i Riudecanyes, els més buits

La recuperació de les conques internes és desigual arreu del territori. En data d'aquest dimarts, l'embassament menys ple és el de Siurana, a Cornudella de Montsant, amb només un 1,93% de la seva capacitat, el que equival a 0,24 hectòmetres cúbics. Les xifres mostren un retrocés d'ençà de l'any anterior, quan se situava al 6,32% de la seva capacitat. El segon embassament amb menys aigua és el de Riudecanyes, amb 0,11 hectòmetres cúbics d'aigua i el 2,05% de la seva capacitat, 4 punts menys que fa un any. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!