L'advocat de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), Àlex Solà, ha assegurat que l'espoli del Palau de la Música va ser possible perquè van fallar tots els sistemes de control, permetent la impunitat i l'"omertà", i que en el banc dels acusats no hi són tots els responsables.

En el seu informe final en la sessió del judici aquest dimecres, el representant de l'acusació popular ha considerat que el saqueig del Palau per part de l'expresident Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull es va fer "prevalent-se del prestigi de l'entitat" i de la confiança gràcies a la falta de control de la resta de membres de les entitats que conformaven el Palau i dels auditors.

Solà ha considerat que l'espoli el van fer "un patrici pocavergonya i els seus sequaços" i que pràcticament res ha canviat perquè la presidència segueix ocupada per la mateixa persona, en al·lusió a Mariona Carulla.

"Era la vicepresidenta quan van ocórrer els fets davant els seus ulls sense que tingués voluntat o capacitat per descobrir-los", ha valorat Àlex Solà en al·lusió a ella.

A més, ha dit que falten gran quantitat de responsables criminals la identitat dels quals no s'ha pogut determinar o els delictes han prescrit: "En el banc dels acusats no estan tots els que són".

"El sr Osàcar no és Bárcenas"

Àlex Solà ha admès que l'extresorer de CDC Daniel Osácar no es va quedar ni un cèntim de tots els que va moure a través del Palau. "El senyor Osàcar no és Bárcenas", ha dit, tot i així "pensem que no s'ha endut un cèntim, però això no és creditor de la qualitat d'honestedat", ha puntualitzat l'advocat.