En marxa una operació antiterrorista en Sant Pere de Ribes (Garraf), on diverses unitats dels Mossos d'Esquadra estan duent a terme entrades en domicilis des de les 4 de la matinada. A les 10:20h, els Mossos han detingut dues persones de nacionalitat marroquina al número 91 del carrer de Jaume Balmes de Sant Pere de Ribes. 

En l'operatiu participen membres de la unitat d'elit, de la Canina, agents de la Brigada Mòbil (Brimo) i experts en desactivació d'explosius. Amb aquesta operació, la policia catalana culmina una investigació de fa mesos en la qual es van detectar alguns administradors de perfils que, de forma coordinada, enaltien i justificaven accions i grups terroristes, i també incitaven a cometre accions de terrorisme.

Una veïna del bloc on residien els pressumptes gihadistes, Isabel Martínez, ha assegurat en declaracions a l'ACN que havia vist com sortien amb "ordinadors i coses rares" del pis i ha explicat que havia arribat a comptar vuit persones en un pis que era "okupa".

La primera de les operacions, que ha començat a la matinada, ha tingut lloc al número 91 del carrer de Jaume Balmes de Sant Pere de Ribes. A mig matí s'ha afegit una segona operació, al passeig de Circumvalació, 29, de la mateixa població garrafenca.

Enaltiment del terrorisme

El cos policial català ha declarat a través d'una altra piulada a Twitter que la operació d'avui és la culminació d'una investigació que va començar fa uns mesos, quan van detectar alguns administradors de perfils que es coordinaven per enaltir i justificar accions terroristes i incitaven a cometre atemptats.