Nova operació antiterrorista a Catalunya. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a Girona un home de nacionalitat espanyola però d’origen marroquí per la seva relació amb el terrorisme. Segons fonts de la investigació, de la Comissaria General d’Informació de la policia espanyola, els especialistes en la intel·ligència antiterrorista, el detingut a Girona estava en un avançat procés de radicalització gihadista i comptava amb un perfil de gran violència i agressivitat. La detenció va tenir lloc al carrer de Montseny, al barri de Santa Eugènia, aquest dimecres, en un gran operatiu format per les dues policies. Es van emportar material informàtic de casa de l’home acusat de terrorisme.

Molt actiu a xarxes socials gihadistes

Segons les mateixes fonts, l’home detingut mantenia perfils actius en diferents plataformes de xarxes socials, i accedia a la Deep Web per afavorir-ne els propòsits terroristes. D'aquesta manera, utilitzava internet per mostrar el seu suport actiu a favor de l'organització terrorista DAESH, obtenir manuals amb què autocapacitar-se en l'ús d'armes i explosius, així com l'adquisició d'armes. L’arrestat també visionava l'execució d'atemptats gihadistes a Europa. El mateix dia de la seva detenció va fer cerques de com fer apunyalaments i d'atemptats efectuats amb aquest tipus d'armes blanques, segons la Policia Nacional.

La investigació que ha permès detenir l’home s’ha fet en col·laboració amb l'FBI americana, que ha exercit un rol imprescindible per a la identificació i la neutralització d'aquest presumpte terrorista. Segons fonts de la lluita antiterrorista, quan van assaltar casa seva, l’home va mostrar-se molt agressiu i hostil amb els agents que el van detenir. 

El presumpte terrorista, a presó

Aquest divendres el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional espanyola, Ismael Moreno, ha ordenat presó comunicada i sense fiança pel detingut de Girona, F.A.B.G. A més d’escorcollar casa seva, també es van fer entrades en altres llocs relacionats amb el detingut, que no han transcendit.

Atemptat terrorista a Algesires

Aquesta operació antiterrorista s’ha conegut la mateixa setmana que a Algesires, dimecres, es va produir un atemptat terrorista amb un mort. Un home, amb un matxet, va entrar en una església i va ferir diverses persones i va matar a un religiós que estava ajudant a la parròquia. L’home, que va ser arrestat per la Policia Nacional, estava en situació irregular a Espanya i des del 2022 que va ser proposat per ser expulsat.