La Guàrdia Civil ha iniciat aquest matí un dispositiu antigihadista a Mataró (Maresme) en què s'han realitzat dues detencions relacionades amb una estructura de reclutament de persones a la zona de Barcelona i Tarragona. Els dos homes detinguts, M.B de 46 anys i natural de Tetuan (Marroc) i O.K. de 36 anys i natural de Tànger (Marroc), estan acusats de formar part d'una estructura que buscava individus disposats a desplaçar-se a zones de conflicte per integrar-se a grups terroristes.

La policia ha dut a terme escorcolls en dos domicilis particulars, al carrer del Mig, al centre de la ciutat. L'operatiu tenia l'objectiu d'intervenir material que facilités informació rellevant que aclareixi l'activitat i vinculació dels individus. La Guàrdia Civil ja ha donat per desarticulada l'estructura, però espera que amb el material decomissat es puguin obtenir noves línies d'investigació.

El Ministeri de l'Interior no ha facilitat més detalls dels detinguts, però sí que s'ha sabut que els investigats captaven persones a través de les xarxes socials i ja n'haurien reclutat almenys 9. L'operació es va iniciar a finals del 2015, quan es va detectar activitat a Internet de diversos individus que consumien propaganda de plataformes associades a grups terroristes. 

La investigació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 i la fiscalia de l'Audiència Nacional a Madrid, continua oberta i no es descarten més detencions

Al mes de febrer, la Guàrdia Civil ja va detenir a Mataró una jove de 19 anys per dedicar-se a l'adoctrinament gihadista a través d'Internet.