Voluntaris d’Open Arms col·laboren amb l'Institut Català de la Salut per lluitar conjuntament contra l'expansió del coronavirus a diverses residències de Catalunya. Han posat a disposició dels equips d’atenció primària una flota de 30 vehicles i 70 persones. 

Diversos membres de l’ONG donen suport als equips d’infermers de l’ICS en els mètodes de testeig de la Covid-19, en el procés de sectorització en cas d’haver-hi un resident amb resultat positiu, així com en el corresponent seguiment de la persona infectada. 

Fins avui, Open Arms ja ha realitzat més de 3.000 tests PCR a més de 46 residències per Salut, més de 1.600 per l'assaig clínic de Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà i 200 trasllats de residències de Barcelona.

Els voluntaris d’Open Arms donen suport als professionals infermers que es desplacen a les residències, per exemple, a l’hora de realitzar tant tests ràpids com recollida de mostres i portar-les als laboratoris de Catlab o al Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, a l’Hospital Germans Trias. Allà, el Servei de Microbiologia fa les proves de diagnòstic per PCR.

Al mateix temps, basant-se en els resultats de les proves, els equips de l’ONG també ajuden a sectoritzar les residències i a organitzar els espais i els seus usuaris per mantenir en aïllament aquells que ho requereixin seguint el criteri clínic que es marqui des dels equips d’atenció primària.