L’ONG Pro Activa Open Arms, que fins ara havia operat al Mediterràni central i el Mar Egeu, rescatarà migrants en aigües de l’Estret de Gibraltar i el mar d’Alboràn sota la coordinació de Salvament Marítim.

L’anunci coincideix amb l’increment de l’arribada de migrants a les costes del sud de l’Estat. El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, va explicar que fins el 24 d’agost havien entrat 31.800 immigrants, 17.000 més que el 2017. Pràcticament la meitat ho han fet a través de les costes espanyoles.

L’acord entre l’ONG i el Ministeri de Foment preveu que Open Arms posi a disposició de l’Estat el seu vaixell i les nou persones que hi treballen.

 

Open Arms, nascuda el 2015 d’un grup de socorristes que es van traslladar a Lesbos per col·laborar en el rescat dels milers de refugiats que intentaven arribar a Grècia i Turquia, treballa des del 2017 amb un antic remolcador de 37 metres d’eslora. L’activitat de l’ONG s’ha vist dificultada davant el tancament dels ports italians i la negativa dels maltesos a deixar desembarcar els rescatats. Això va provocar que a principis del mes d’agost 87 persones rescatades per Open Arms haguessin de ser desembarcades a Algecires​ prèvia autorització del govern espanyol.