Un total de 87 persones rescatades del Mediterrani Central han desembarcat pels volts de les vuit del matí al Port d'Algesires, a Andalusia. L'operació de salvament es va fer la matinada del passat 2 d'agost i entre els immigrants hi ha dotze menors, sis dels quals no van acompanyats de familiars. Des de l'organització humanitària lamenten que hagi transcorregut una setmana entre el rescat i l'arribada a un "port segur".

Open Arms critica el tancament de ports més propers a l'espanyol com els italians, i denuncien "l'ambient hostil" que reben les organitzacions que es dediquen al salvament d'immigrants per part de les autoritats europees.

L'organització catalana recorda que en el moment del desembarcament ha transcorregut més d'una setmana des que es van rescatar aquests 87 nàufrags fins al seu desembarcament en un port segur "davant el tancament de ports més propers i l'ambient hostil cap a les organitzacions humanitàries al Mediterrani, ara perseguides per administracions europees".

Open Arms va salvar el immigrants el passat 2 d'agost, però Itàlia i Malta van rebutjar que el vaixell atraqués en qualsevol dels seus ports. Aleshores, l'ONG va haver de demanar a Salvament Marítim un port segur per poder desembracar els 87 immigrants, entre ells 12 menors, sis dels quals no acompanyats.