L'Open Arms ha rescatat 158 migrants en poques hores a la Mediterrània central, de manera que ja són gairebé 500 persones que esperen un port segur a bord de diverses embarcacions.

L'ONG ha fet els rescats en dues operacions diferents, l'última ahir dilluns a la nit, en interceptar en aigües internacionals una pastera en perill en què viatjaven 102 persones. La primera operació va tenir lloc durant l'última hora de dilluns, amb el rescat d'unes altres 56 persones i, més tard, un altre de 102 persones més. 

El cap de missió d'Open Arms, Gerard Canals, ha explicat que entre els rescatats hi ha tres dones i 38 menors no acompanyats i procedeixen de països com Sudan del Sud, Gàmbia, Egipte, Senegal, Txad, Burkina Faso, Guinea o República Centreafricana.

"La situació general és bona" a bord del vaixell, amb capacitat per a 300 persones, i els rescatats han esmorzat i no presenten problemes de salut, de manera que no se sol·licitarà cap evacuació, encara que alguns tenen lesions que seran avaluades durant el dia.

En risc la continuïtat del vaixell

Open Arms acaba d'arribar a la zona de recerca i rescat (SAR) de Líbia després de passar sis dies reparant provisionalment un problema mecànic al motor de la seva nau, i l'ONG està demanant ajuda per solucionar-lo de forma definitiva o adquirir un nou vaixell.

De fet, en aquest moment és l'única embarcació humanitària present en aigües internacionals davant de Líbia, des d'on salpa la majoria dels migrants, doncs la resta de vaixells s'han aproximat a les costes italianes a la recerca d'un port.