El vaixell Open Arms ha rescatat en aigües malteses 40 persones, entre els quals un nadó i un nen, i espera la resposta de les autoritats del país.

Les 40 persones rescatades, quatre d'elles són dones, van ser localitzades diumenge al mar en una embarcació de fusta i han dormit a bord de l'Open Arms.

En una publicació a Twitter, el fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Oscar Camps, ha exposat que el vaixell es troba a poques milles de Lampedusa, on ha indicat que diumenge a la nit han mort 30 persones i s'han rescatat 22 persones, a més de les rescatades per l'Open Arms.

"Aquesta nit més de 30 morts a prop de Lampedusa, només 22 de rescatats amb vida. Mentre el #OpenArms roman a poques milles en espera que les autoritats Malteses decideixin que fer amb els 40 rescatats a la seva zona de responsabilitat. Quina vergonya fa tot això", ha afirmat Camps.

Tant el vaixell Open Arms com el veler Astral van partir d'Itàlia el passat 21 de setembre per iniciar les seves missions a la Mediterrània Central.