El vaixell Open Arms ha completat aquest dijous el seu cinquè rescat al Mediterrani i porta ja 382 migrants i refugiats a bord de l'embarcació.

En l'últim rescat, l'Open Arms ha socorregut 100 persones que navegaven "apinyades" en una perillosa embarcació de fusta, segons ha informat l'associació al seu compte de Twitter, on també ha denunciat que segueix sense un port segur on desembarcar.

"Els casos de barques amb vides en perill se succeeixen. I no hi ha més vaixells humanitaris", ha denunciat Open Arms després d'anunciar el cinquè rescat dut a terme en les últimes 72 hores.

"Prop d'un centenar de persones a la deriva en una embarcació de fusta, insegura i amb dues cobertes, ha anunciat el fundador de l'ONG, Oscar Camps, que també ha denunciat que Malta els ha denegat l'evacuació mèdica d'un migrant de 17 anys procedent de Somàlia i orfe.

Aquest dimecres, l'Open Arms, únic vaixell de rescat a la zona, va socórrer 45 persones "en males condicions físiques", entre elles un nen de 5 anys i ferits, que viatjaven en una embarcació en perill, "una closca en alta mar", segons va indicar al seu compte de Twitter.

Prèviament, el vaixell va rescatar dimarts uns altres 79 migrants després d'haver acudit a una crida de socors sobre un possible albirament d'una embarcació insegura a la deriva a unes 30 milles de la seva posició.

A més, durant la matinada de dilluns a dimarts, l'Open Arms va rescatar una barca en perill amb 102 persones en aigües internacionals i, hores abans, va socórrer 56 refugiats i migrants que ha realitzat en aigües internacionals al mar Mediterrani després que el vaixell navegués cap a la zona de recerca i rescat (SAR) de Líbia i Malta després de la reparació del seu motor.

L'Alt Comissariat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) estima que més de 60 persones han mort aquest any intentant assolir de forma irregular les costes del sud d'Europa. Nacions Unides i les ONG reclamen a la UE l'establiment d'un mecanisme per al desembarcament que garanteixi el desembarcament dels rescatats en un port segur de forma àgil.