Un total d'11 dones s'han sumat a les acusacions d'abús sexual i comportament indegut contra el tenor espanyol Plácido Domingo, segons una informació publicada per l'agència nord-americana Associated Press (AP).

Una de les dones que acusen a Domingo és Angela Turner Wilson, qui va treballar amb el tenor espanyol a l'obra "Le Cid" de Jules Massenet, representada en l'Òpera de Washington durant la temporada 1999-2000, quan Domingo exercia com a director artístic d'aquesta entitat. D'acord amb el testimoni de la cantant, el tenor va ingressar al seu camerino abans d'una actuació i va realitzar diversos tocaments, un comportament que la va deixar "atònita" i "humiliada".

Per la seva part, les altres 10 dones, que no van ser identificades pel seu nom, van recordar "tocaments no desitjats, sol·licituds persistents de reunions privades, trucades nocturnes i intents sobtats de besar-les als llavis."

A més, en la nova denúncia pública sobre el presumpte comportament del tenor, diversos empleats de la zona entre bastidors dels teatres van descriure, segons aquesta informació, com s'esforçaven per protegir les joves artistes davant de les actituds de Domingo, en la qual cosa semblava ser un secret a veus.

EFE s'ha posat en contacte amb els representants de Domingo als Estats Units i amb l'Òpera de Los Angeles, que ell mateix dirigeix des de 2003, encara que no ha rebut resposta sobre les noves acusacions.

El passat 20 d'agost, fonts de la institució cultural van confirmar a Efe que havien designat una advocada perquè investigui "de forma independent i exhaustiva" les acusacions, llavors per part de vuit cantants i una ballarina, de presumpte assetjament sexual. "L'Òpera de Los Angeles ha contractat els serveis de l'advocada Debra Wong Yang, del bufet Gibson, Dunn & Crutcher, qui començarà la seva investigació immediatament", va afirmar un representant de la institució, que no ha tornat a oferir més detalls públics sobre les indagacions.

Fins al moment, l'Òpera de Los Angeles no és l'única organització musical que ha reaccionat a les acusacions contra Domingo. Tant l'Orquestra de Filadèlfia com l'Òpera de San Francisco (EUA) van cancel·lar les actuacions del tenor previstes en la seva programació, una d'elles com la gran inauguració de la nova temporada. Tanmateix, el Teatro Real de Madrid va confirmar l'actuació prevista de Domingo per al proper mes de maig amb "La Traviata" i ha reiterat la seva "admiració i reconeixement" al tenor espanyol.

El coliseu madrileny va considerar que "les acusacions que s'aboquen sobre aquest tipus de comportaments, ateses les seves conseqüències, han d'estar fundades i ser provades en les instàncies que corresponen".

En la seva primera aparició en públic després de la tempesta desencadenada per aquestes acusacions, el passat 25 d'agost al Festival de Salzburg, Domingo va ser rebut amb ovacions i prolongats aplaudiments. Altres teatres europeus com La Scala de Milà (Itàlia), la Royal Opera House de Londres i l'Òpera de Viena també mantenen les seves citacions amb Domingo al·legant la seva presumpció d'innocència.

Per la seva part, l'organització dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 va explicar la setmana passada a Efe que segueix de prop l'evolució de les acusacions d'assetjament sexual contra Domingo, qui té previst actuar al Japó la pròxima primavera en un esdeveniment previ a la cita esportiva.