En plena onada de calor a tot Catalunya, algunes ciutats s'estan convertint en autèntics forns. És el cas de Girona, on s'ha arribat a una màxima de 43 graus aquest divendres. Girona, però, no ha sigut l'única ciutat en plena ebullició, ja que ciutats com Lleida, Vic, Olot, Solsona, Tremp i Falset han arribat fins als 42 graus.

Diverses capitals de comarca no s'han quedat enrere i han superat els 40 graus en el pitjor dia de l'onada de calor. En són exemples municipis com Sabadell, Terrassa, Banyoles o Tàrrega, on el termòmetre s'ha enfilat fins als 41 graus, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya ja s'ha advertit que aquesta és la pitjor onada de calor des de la dècada dels anys 80. Tanmateix, els meteoròlegs han anunciat que es preveu que a partir d'aquest cap de setmana les temperatures comencin a baixar a les comarques de la costa central i del nord-est. Posteriorment la baixada de temperatures també arribarà a l'interior del país.