Bona part dels propietaris de piscines a Catalunya es topen amb les restriccions per l'emergència per sequera. Una de les possibles alternatives és omplir la piscina amb aigua de mar- Pot semblar una solució poc ortodoxa, però ja hi ha companyies que treballen aquest àmbit. Es tracta d'una solució per particulars, comunitats de veïns i per al sector de la restauració. Malgrat la greu sequera que viu el país, les restriccions no prohibeixen fer servir aquesta alternativa. 

💧 Podré omplir la piscina amb les noves restriccions d'aigua per la sequera?
 

🚱 Aquestes són les restriccions d'aigua a Catalunya en l'emergència per sequera: sis milions d'afectats
 

L'empresa Aquamarina Costa Brava, amb seu a Ullà (Baix Empordà), que ha començat a omplir piscines amb aigua captada directament des d'un vaixell al litoral de l'Alt Empordà. La companyia ja compta en llista d'espera davant l'augment de la demanada per omplir piscines amb aigua marina arran de les restriccions. L'aigua de mar es transporta des del punt de captació fins a la piscina amb camions cisterna de 24.000 litres. La sòcia fundadora, Judit Puig, ha declarat a l'ACN que es tracta d'una aigua no cal tractar-la i s'hi pot abocar directament. Això sí, els clients han d'assegurar-se que el motor que tenen instal·lat -en aquells casos en què la piscina ja sigui d'aigua salada- és adient.

Una solució particular i pública 

No es tracta només d'una solució per piscines particulars, alguns ajuntaments ja estudien aquesta alternativa. Per exemple, Sabadell demana a la Generalitat que es puguin obrir les piscines municipals a l'estiu. El consistori prepara una proposta de modificació del decret d'emergència per sequera, amb què també reclamarà que es puguin regar les zones verdes que actuen com a refugis climàtics amb aigua regenerada, freàtica o salda.

🚿 Em puc dutxar al gimnàs? Així t'afecten les restriccions per la sequera
 

Què passa amb les piscines d'aigua dolça?

Per una banda, omplir les piscines amb aigua dolça està prohibit. Ara bé, a les fases d'emergència I i II hi ha unes excepcions per a piscines cobertes inscrites al cens d'equipaments esportius de la Generalitat i de les piscines descobertes d'ús durant tot l'any per a la pràctica esportiva federada si disposen d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!