Després que ahir El Nacional tragués a la llum el cas d'un home que es dedica -presumptament- a rebre només noies periodistes a les entrevistes de feina, i suposadament les feia ensenyar-li els peus, avui l'oferta ha estat retirada de tots els navegadors on hi apareixia.

Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb aquest home, que ha declinat fer declaracions perquè, exposa, "no m'interessa" i, per tant, no ha confirmat els fets, però tampoc els ha desmentit. L'únic que sí que ha dit és que ha estat ell el responsable de retirar l'oferta d'Internet.

El Col·legi anima a denunciar...

Després de conèixer la notícia que l'home havia retirat l'oferta de la xarxa, el Col·legi de Periodistes ha explicat a aquest diari que des que es van assabentar d'aquest fet "tan greu" havien pensat a fer una consulta a nivell jurídic i ha animat les noies afectades a denunciar-ho perquè llavors "és més fàcil" que ells hi puguin intervenir.

Ara bé. Sense l'oferta en mà i sense cap denúncia, tot es torna més costós, però el Col·legi està decidint ara si prova de contactar amb les noies "per pensar tots plegats alguna actuació".

...però volen ser prudents

Algunes de les noies periodistes ja van explicar a aquest diari que no ho havien denunciat perquè asseguren que "no vull embolics" ja que "aquesta gent tan manipuladora pot acabant-te denunciant a tu, són super cínics", assegurava una d'elles.

Una altra posa sobre la taula que "no ho vaig denunciar perquè després de parlar-ho amb gent propera a mi, vaig entendre que seria una pèrdua de temps i de diners" perquè "segurament no en trauria res". Per això, va decidir denunciar l'oferta a Primer Empleo que, fins avui que no ha quedat eliminada -i teòricament ha estat pel responsable de la feina-, es lamenta que "tampoc va servir de massa".

Altres recorden que el seu cas no va ser tan bèstia com el d'altres noies, que sí que els havia preguntat sobre la seva vida privada i els havia demanat que els ensenyés els peus, i només van veure que la situació era molt estranya i la feina "una presa de pèl". Precisament per això, posen de manifest que "no vull emmerdar-me en denúncies, que sé tot el que impliquen".

Això sí. Totes estan d'acord en què no tenen cap problema a reunir-se amb el Col·legi per veure què poden fer en relació al cas, així com perquè coneguin la seva experiència i puguin estudiar-la.

L'oferta

Tot i no tenir una captura de pantalla de l'oferta de Primer Empleo, el text ha corregut per altres webs i és semblant al que es pot veure a continuació amb alguna falta ortogràfica i on queda clar que elles només s'emporten el 60% del que guanyin. Res estrany, a primera vista, tenint en compte les diferents ofertes laborals que es poden trobar navegant per la xarxa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Pixabay
entrevista laboral Demana veure els peus de les noies a qui vol contractar Marta Escobar Martí