Alerta per núvol tòxic que s'ha originat durant unes tasques de manteniment en l'empresa KAO de Mollet del Vallès. La fuga ha provocat un desallotjament preventiu i la fuita ja està controlada

Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat (Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya) després d'apreciar risc químic a la zona. No hi ha cap incendi ni cap persona ferida per la fuga. L'avís l'ha donat la pròpia empresa, que ha alertat al telèfon d'emergències 112 de Catalunya a les 12:06 hores. Fins el lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions de Bombers de la Generalitat, cinc patrulles de la Policial Local de Mollet del Vallès, tres patrulles Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM, que no ha hagut d'atendre ningú. En la resolució de l’incident també ha treballat la tècnica de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Segons les darreres informacions s’ha produït una emanació de gasos que els bombers han neutralitzat diluint el producte amb aigua.

Segons han apuntat els Bombers de la Generalitat, s'ha produït una reacció química per una barreja de productes. KAO treballa habitualment amb productes químics perquè fabrica productes de consum com detergents o cosmètics.

Protecció Civil ha activat l'alerta del Plaseqcat després que es produís l'incident. Tot i que la fuita està controlada, Protecció Civil ha recomanat no apropar-se a la zona del polígon El Calderí.

Un ampli dispositiu d'emergències s'ha desplaçat fins a la zona de la fuita. S'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat. Així mateix, també s'han mobilitzat efectius dels Mossos d'Esquadra, del SEM i de la policia local de Mollet. D'altra banda, KAO també ha activat els seus propis bombers. 

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil s'ha demanat a la ciutadania que no s’apropi a la zona on s’ha produït l’incident químic. Tot i la proximitat, no s’ha produït cap afectació a les vies C-33 i C-17 ni a la línia de ferrocarrils R2 ni a l’estació de tren de Mollet-Sant Fost, ja que el núvol es troba estàtic de moment sobre l’empresa.