Un total de 50.000 usuaris s'han registrat a Cabify aquest dijous, en la primera jornada en què el servei de l'empresa ha tornat a estar operatiu a Barcelona, segons han informat a Europa Press fonts de l'empresa. Aquests usuaris són els que, segons l'empresa, han acceptat les condicions del nou model de servei que Cabify ha dissenyat per operar a Barcelona amb la nova normativa del Govern pel sector de les VTC.

En virtut d'aquest nou model de negoci, la firma ha passat a operar de forma directa cotxes de VTC a Barcelona, en comptes de ser una plataforma de reserva d'aquests vehicles, com fins ara, i com ho continuarà sent en la resta de ciutats on opera -Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València i Múrcia-.

A més, la companyia ha trobat una via legal per esquivar l'obligació que ha imposat el Govern de contractar aquests cotxes amb quinze minuts d'antelació. El client de Cabify només haurà d'esperar aquest temps quan es doni d'alta en el servei i accepti les condicions, això és, per al primer viatge, i no en els successius, ja que es considera que ja el té contractat i només haurà de demanar un servei en el marc d'aquest contracte. Cabify sorteja així legalment la principal mesura establerta al Decret Llei aprovat pel Govern per diferenciar les VTC del taxi.

"Una vegada que l'usuari accepti les condicions de contractació i transcorri el període d'antelació estipulat per la normativa, el client de Cabify haurà contractat un servei de transport del qual pot fer ús sense necessitat d'anar contractant cada viatge", segons han indicat a Europa Press fonts de la companyia.

Ara, Cabify torna amb el "compromís", segons l'empresa "de recuperar l'oportunitat perduda a la ciutat després de la restrictiva regulació del sector VTC a Catalunya".

L'empresa valora la dada del nombre de viatgers que es van donar d'alta aquest primer dia després de la seva tornada. Segons la seva opinió, "comença a salvar-se part d'aquesta oportunitat des del punt de vista de l'ocupació i de l'existència de més opcions de mobilitat per als ciutadans i visitants de Barcelona i Catalunya".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat