Les llibretes digitalitzables Notebloc no són pas noves però amb el coronavirus han agafat més força. A més de ser llibreta, Notebloc també és una aplicació per a mòbils que permet digitalitzar documents de manera molt ràpida i transformar-los a JPG o PDF ràpidament. 

"Abans del març teníem unes 5 o 6 mil descàrregues diàries a mesura que avançava el confinament les descàrregues augmentaven a Àsia, Europa i el continent americà. A dia d'avui em trobo buscant Notebloc i veig que una Universitat de Singapur l'havia fet arribar a tots els seus estudiants", explica la cofundadora de Notebloc Maria Trullàs. Però per què té tant d'èxit aquesta app entre els estudiants? "L'app fa el que ha de fer i res més. Fa el que amb els estudiants amb els que hem tingués accés a través de les llibretes ens han traslladat amb el seu feedback. És a dir, vam fer l'app a través del que ens comentaven els estudiants que necessitaven".

Anem a pams. Notebloc va néixer com una llibreta de quadrícula invertida l'any 2013 que ja buscava sintonia amb els estudiants. Una llibreta que es pot trobar a les universitats o alguns centres educatius de veagdes acompanyada d'un sobret de Nescafé o algun altre detall i una petita enquesta de millora. "A partir d'aquí hi havia gent que ens deia que quan es fessin fotocòpies no es veiessin alguns detalls de la pàgina o ens demanaven poder digitalitzar els apunts", comenta en conversa amb ElNacional.cat. "L'any 2015 vam introduir canvis significatius, vam treure l'espiral perquè les donen amb carpetes", insisteix. En definitiva, una llibreta que ha buscat adaptar-se sempre a les necessitats del seu públic, els estudiants.

"No hi ha l'opció de posar cors que potser en donen altres aplicacions. No té extres perquè la intenció és posar l'estudiant al centre, tant de les llibretes com de l'app", remarca.

Com funciona l'app?

Es pot descarregar a Google Play de manera gratuïta. Hi ha petits anuncis que es poden eliminar per sempre per menys de quatre euros però l'aplicació funciona igual de bé si l'estudiant opta per no fer-ho.

El disseny és molt simple. Es pot triar una foto que ja tinguem a telèfon o al núvol o fer en aquell mateix moment una foto d'allò que es vulgui digitalitzar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat