Milers de noies britàniques han decidit boicotejar durant aquesta setmana les discoteques del país per protestar contra l'onada de casos de joves que han estat drogades i violades contra la seva voluntat mentre estaven de festa. I és que en les darreres setmanes s'han multiplicat les denúncies de dones que havien estat drogades a través de la beguda o d'una punxada. En total, la policia ja ha confirmat més de 250 casos.

Fartes d'aquesta alarmant situació que ha acaparat les investigacions policials i les portades de la majoria de mitjans britànics, va néixer el moviment "Girls night in" (les noies es queden a casa), l'antítesi de la mítica frase "Girls night out". Sota aquest lema, les dones d'una cinquantena de ciutats del país s'han sumat a aquesta iniciativa durant la darrera setmana i han fet que les discoteques obrissin les portes sense públic femení.

La campanya, a més de ser un crit contra la violència masclista, vol crear consciència sobre la seguretat de les dones i exigeix ​​mesures urgents per part del govern de Boris Johnson i dels clubs nocturns per evitar que s'entrin drogues als pubs per fer-les servir contra les dones. També exigeixen als locals d'oci quecompleixin la formació especialitzada obligatòria de personal del bar, que reparteixin tapes per a les begudes i que contractin més seguretat.

dona festa - unsplash

La força del moviment

Aquesta onada de casos s'ha produït després del retorn dels estudiants als campus i la reobertura de l'oci nocturn després de la covid. Des de principi de curs que diverses noies joves havien denunciat que els havien alterat les begudes mentre estaven de festa o que les havien punxat a l'esquena o les cames per abusar sexualment d'elles. Però en les darreres setmanes s'han disparat encara més els casos.

És per això que van començar a néixer protestes arreu del territori que han derivat en el moviment "Girls night in". La campanya s'ha viralitzat a les xarxes socials fins a acabar amb el boicot d'aquesta setmana.

Segons el The Guardian, la substància injectada seria similar a l'anomenada "droga de violació", que s'introdueix d'amagat a la beguda de la víctima per cometre una agressió sexual sense que ella recordi res l'endemà.

La policia britànica assegura que hi ha hagut 198 casos confirmats de dones a qui van drogar a través de la seva beguda els últims dos mesos i 24 casos de dones a qui van injectar sense adonar-se'n.

mujer fiesta discoteca - unsplash

Unsplash

Un debat nacional

De fet, la inseguretat que viuen les dones ha sacsejat el Regne Unit els últims mesos, després del segrest i assassinat de Sarah Everard , una executiva de màrqueting de 33 anys que va ser assassinada per l'oficial de policia de Londres Wayne Couzens, i l' assassinat de Sabina Nessa , una mestra de 28 anys que va ser assassinada per un home mentre caminava per trobar-se amb un amic.

Tots dos homicidis van encendre un debat nacional sobre la violència de gènere i van posar en agenda una possible reforma policial. Al setembre, un organisme de control britànic va qualificar la violència contra les dones com a "una epidèmia" i va dir que les autoritats haurien de tractar-la amb tanta urgència com la lluita contra el terrorisme.