La neu que ja ha tenyit de blanc moltes comarques de Girona arribarà a la costa i prelitoral de Barcelona durant el migdia i la tarda d'aquest dijous. La nevada, en general dèbil, afectarà tot el Vallès, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. També pot reaparèixer al sud de les comarques de Girona. Nevarà per damunt dels 100 metres però atenció perquè, en moments de xàfec, també veurem nevar a nivell del mar. Es pot acumular un centímetre de neu a primera línia de mar i entre 2 i 3 centímetres a partir dels 300 metres. Els gruixos poden ser una mica més importants en cotes superiors. De fet, s'ha activat el Pla Especial d'Emergències per nevades a Catalunya, el Neucat, en fase d'alerta.

Al vespre, nevades dèbils al nord de Tarragona

A última hora de la tarda, la neu s'anirà desplaçant cap al sud i arribarà al Baix Penedès, Tarragonès i a l'Alt i Baix Camp.

No nevarà a l'interior del país

La neu afectarà només les comarques de la costa i prelitoral. No arribarà a la Catalunya central ni a les comarques de Lleida. Tampoc nevarà a les Terres de l'Ebre. De fet, mentre neva en comarques próximes al mar, a moltes zones del país gaudeixen d'un dia fred amb el cel absolutament ras.

La nevada s'acabarà a la nit

Aquesta nit, desapareixeran totes les nevades i s'aclarirà el cel arreu amb una fortíssima baixada de les temperatures que pot glaçar la neu que s'hagi acumulat. Compte, per tant, amb les plaques de gel que es puguin formar.

Carnaval assolellat però molt fred

A partir de demà, desapareixeran les precipitacions però s'intensificarà el fred. El cap de setmana de Carnaval es presenta gèlid amb temperatures sota zero fins i tot a la costa. Diumenge al migdia, transitòriament, tindrem temperatures màximes una mica més suaus. Diumenge, per cert, nevarà al Pirineu de Lleida. De cara a dilluns, podrien reaparèixer els xàfecs que també serien en forma de neu a cotes baixes.

Consulta aquí el mapa del temps

foto 3311267
Meteorologia Nevarà a Barcelona i a Tarragona Pol Freixes